10/05/2017 - Ανακοίνωση Τύπου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη εκδήλωση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου για τους εορτασμούς της

Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας

Η εβδομάδα 1-7 Μαΐου 2017 έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2017» (EYW2017). Πρόκειται για μία εβδομάδα εορτασμών τόσο στην Έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλες όσο και σε όλες τις χώρες του Προγράμματος Erasmus+: Νεολαία.

Οι θεματικές για το 2017 συνοψίζονται στο σλόγκαν της Εβδομάδας που είναι: "Shape it, Move it, Be it".

Δηλαδή:

"Διαμόρφωσε το μέλλον της Ευρώπης συμμετέχοντας στον διάλογο",

"Συμμετείχε στα προγράμματα κινητικότητας του Erasmus+" και

"Γίνε μέρος του European Solidarity Corps",

της νέας πρωτοβουλίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά στην προσφορά εθελοντικής εργασίας από τους νέους σε χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν κρίσεις και που υλοποιείται μέσω της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS).

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων 2017, ο Οργανισμός Νεολαίας ως η Εθνική Υπηρεσία του Προγράμματος Erasmus+: Νεολαία, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία  μεγάλη εκδήλωση στην Πλατεία Ερμού στη Λάρνακα, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017.

Η εκδήλωση άρχισε στις 09.00 το πρωί με ένα συναρπαστικό Κυνήγι θησαυρού και ολοκληρώθηκε στις 2.00 περίπου το μεσημέρι. Το κοινό, και ειδικότερα οι νέοι, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τις εμπειρίες όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να δουν πώς είναι για ένα νέο να ταξιδεύει, να μαθαίνει, να εργάζεται εθελοντικά και να συμμετέχει στις αποφάσεις που τον αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και όλα αυτά συνδυάστηκαν φυσικά με διασκέδαση, live link, χορό, flash mob, ζωντανή μουσική, βίντεο εικονικής πραγματικότητας και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις!

Στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Λάρνακας και το Europe Direct Λάρνακας, έδωσαν το παρόν τους ο Δήμαρχος Λάρνακας, κος. Ανδρέας Βύρας καθώς και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας, κος. Παναγιώτης Σεντώνας μαζί με τον Εκτελεστικό Γραμματέα του Οργανισμού, κο. Μενέλαο Μενελάου.

Σε δηλώσεις τους, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία που έχει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας για τους νέους, εφόσον μέσα από τις δράσεις της μαθαίνουν για τις ευκαιρίες που τους προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+.

Λευκωσία,

6/5/2017