01/03/2019 - Ανακοίνωση: Την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ, λειτουργοί του Προγράμματος Περιοδεύουσα Συμβουλευτική θα βρίσκονται....

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ), σε συνεργασία με τους Δήμους της Επαρχίας Λάρνακας, παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και εμψύχωσης σε παιδιά ηλικίας 6-18 ετών, που διαμένουν στους Δήμους της Επαρχίας μας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Πιο αναλυτικά οι υπηρεσίες της Περιοδεύουσας Συμβουλευτικής είναι οι εξής:

  • Ανίχνευση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών: δυσλεξίας, δυσγραφία, έλλειψη προσοχής, έλλειψη συγκέντρωσης.
  • Ανίχνευση και αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς: ανυπακοή, ζήλια, απειθαρχία, υπερκινητικότητα, επιθετικότητα, προσκόλληση σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, εμμονές, έλλειψη κοινωνικότητας, απομόνωση, χωρισμός γονέων.
  • Ανίχνευση και αντιμετώπιση συναισθηματικών προβλημάτων: άγχος, φόβος, θλίψη, μελαγχολία, διαχείριση θυμού.
  • Ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης, και καλλιέργεια βασικών αξιών ζωής: δημοκρατία, ελευθερία, ανεξιθρησκεία, αλληλεγγύη, ειρήνη, σεβασμός στην διαφορετικότητα.
  • Αξιολόγηση γνωστικών λειτουργιών, μέτρηση του δείκτη νοημοσύνης και ανίχνευση δεξιοτήτων όπως η συγκέντρωση, προσοχή, μνήμη κ.α, με τα πιο γνωστά και αξιόπιστα εργαλεία.

 

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου Λειτουργοί του Προγράμματος θα βρίσκονται για να σας παρουσιάσουν λεπτομερώς το πρόγραμμα και για να συζητήσουν με όποιον ενδιαφέρεται και να λύσουν διάφορες απορίες.