Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβρη του 1955 με 5000 τόμους κατά τη Δημαρχία του Γεώργιου Χριστοδουλίδη. Στεγάστηκε κατ’ αρχάς στο παλιό Δημαρχείο στη Λεωφόρο Αθηνών, αλλά στα μέσα της δεκαετίας του 1960 κτίστηκε με δωρεά της Ζήνας Κάνθερ το νέο κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα επί της γωνίας της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή και οδού Λεωνίδα Κιούππη, πίσω από το Άγαλμα της Ελευθερίας. Από τότε η Δημοτική Βιβλιοθήκη λειτουργούσε με σταθερά ωράρια.

Από τον Ιούλιο του 1984 η Βιβλιοθήκη λειτουργεί και σα δανειστική. Σήμερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας έχει 52.000 βιβλία. Επίσης ο Δημότης μπορεί να βρει την επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, πρακτικά αποφάσεων της Βουλής καθώς και ποικιλία περιοδικών. Σημερινός σκοπός είναι η επιμόρφωση, η πνευματική ψυχαγωγία του Δημότη και η έρευνα σε θέματα Κυπριακής Ιστορίας, Αρχαιολογίας και έρευνας για την πόλη σ’ όλες τις περιόδους της ιστορίας της.

Το αναγνωστικό κοινό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αυξήθηκε σημαντικά μετά την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ιδιωτικών Σχολών και Κολεγίων στην πόλη της Λάρνακας πέραν των Δημόσιων Σχολών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης που εξυπηρετούνται εδώ και αρκετά χρόνια.

 

Κανονισμοί Λειτουργίας
Ωράριο Λειτουργίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Αίτηση Εγγραφής Μέλους
Προσωρινοί Κανονισμοί Λειτουργίας σε συνθήκες COVID-19

Διεύθυνση: Γωνία οδών Λεωνίδα Κιούπη και Γρήγορη Αυξεντίου  
Τηλέφωνο: 24654185
E-mail:  bibliothiki.Larnakas@cytanet.com.cy

Ηλεκτρονική αναζήτηση καταλόγου βιβλιοθήκης:
 https://liblarnaka.openabekt.gr/ (βάση δεδομένων)

 

Κατάλογος Εκδόσεων Δήμου Λάρνακας