Μήνυμα Δημάρχου

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Μια νέα εποχή  ξεκινά για τη Λάρνακα, για την πόλη μας. Η εποχή της αλλαγής, της διεκδίκησης και της αισιοδοξίας. Μακριά από μιζέρια και μεμψιμοιρίες. Μακριά από τα λάθη που μας πλήγωσαν στο παρελθόν. Με θετική διάθεση και χωρίς ίχνος εφησυχασμού, ξεκινούμε τη σκληρή δουλειά για τη Λάρνακα που μας αξίζει.

Οι προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας είναι πολλές και μεγάλες. Ενώπιον μας έχουμε ανοιχτά ζητήματα: από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης μας.

Στόχος μου είναι με διεκδικητικότητα, σωστή μελέτη, σωστό προγραμματισμό και συνεχή παρακολούθηση να βάλουμε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα σε τροχιά επίλυσης.

Αποστολή μας, είναι η ανάκτηση της αξιοπρέπειας της πόλης μας, της Λάρνακας και των δημοτών της Λάρνακας. Με αυτή την αποστολή ξεκίνησα κι αυτή θα είναι η πυξίδα μας στα χρόνια που ακολουθούν.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την υλοποίηση του οράματος μας για τη Λάρνακα, που ξεδιπλώνεται μέσα από το τρίπτυχο: Λάρνακα ανθρώπινη και λειτουργική για τους Δημότες της, φιλόξενη για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες της και ελκυστική στους επενδυτές και την επιχειρηματικότητα.

Η υλοποίηση του οράματος αυτού, ξεκινά πρώτα μέσα από το δικό μας «σπίτι». Μέσα από μια αποτελεσματική, σωστά οργανωμένη και με το Δημότη στο επίκεντρο, Δημοτική Υπηρεσία. Τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν η «καρδιά» αυτού που ονομάζουμε Δήμος, δεν είναι υγιής και δε λειτουργεί σωστά. Είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε και να υπηρετήσουμε τους Δημότες της Λάρνακας. Σε εσάς λογοδοτούμε. Θα εργαστούμε με μοναδικό γνώμονα και συμφέρον το καλό της πόλης και των δημοτών μας.

Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας: Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο, κάθε Υπηρεσία του Δήμου, οργανώσεις, φορείς και προσωπικότητες της πόλης μας και κάθε δημότης, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας.

Θα περάσουμε τον πήχη και θα τον ανεβάσουμε ακόμα ψηλότερα. Και μαζί με αυτό, και την πόλη μας. Τη Λάρνακα. Ψηλά, εκεί που της αξίζει. 

 

Ανδρέας Βύρας

Δήμαρχος Λάρνακας

Νέα Αρχή | Nέα Πόλη

 

Υστερόγραφο. Θα βρίσκομαι έξω στις συνοικίες, στις γειτονιές και στις περιοχές της πόλης μας, με βάση πρόγραμμα που θα διαμορφώνεται και θα ανακοινώνεται ανάλογα. Την ίδια ώρα, η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή για όλους τους Δημότες.