10/10/2014 - Εκπαιδευτικά σεμινάρια επαγγελματικής ανέλιξης στο Alexander College

Το Alexander College/University of the West of England βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με το Δρ. Άγγελο Βουλδή, και συγκεκριμένα με τον οργανισμό naiginetai.com, οργανώνει ολόκληρο το μήνα Οκτώβριο, σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων επαγγελματικής ανέλιξης.

Η ιδέα αυτού του οργανισμού γεννήθηκε από τη δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα καταρτίζεται από τον Δρ. Άγγελο Βουλδή, ο οποίος είναι καταξιωμένος στο χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και των ακαδημαϊκών, Άννα Μιχαήλ, η οποία είναι αναγνωρισμένη GCDF και κάτοχος του μεταπτυχιακού επαγγελματικής συμβουλευτικής και τέλος από τον Χρίστο Ζαχαριάδη, έμπειρο επαγγελματία στο χώρο του coaching.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Πρόγραμμα

Τρίτη 7/10/2014 : «Δημιουργία ενός Προσωπικού Σχεδίου Ανάπτυξης για εύρεση εργασίας»
Το Σχεδίο Προσωπικής Ανάπτυξης είναι μία καινοτόμα και αποδοτική προσέγγιση, η οποία προσομοιάζει κάθε υποψήφιο για εργασία σαν μία επιχείρηση που προσπαθεί να πουλήσει το «προϊόν» της.  Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι να εντοπίσει τα “δυνατά” και “αδύνατα” σημεία του συμβουλευόμενου, τις “ευκαιρίες” και τις “απειλές” και να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό στρατηγικό σχέδιο δράσης. Απευθύνετε σε άτομα που ξεκινάνε τις σπουδές τους ή βρίσκονται σε μεταπτυχιακό στάδιο, σε ανέργους που προσπαθούν να βρουν εργασία και σε επαγγελματίες που χρειάζεται να βελτιώσουν την καριέρα τους.

Διάρκεια 1:30 ώρα
Εισηγητές: Δρ. Άγγελος Βουλδής

Πέμπτη 16/10/2014: «Συναισθηματική νοημοσύνη, γιατί τη χρειάζομαι»
Κατά την διαδικασία αναζήτησης εργασίας, συχνά αναρωτιόμαστε ποια είναι εκείνα τα στοιχεία της προσωπικότητας μας που θα μας βοηθήσουν να προοδεύσουμε και θα μας κάνουν περιζήτητους στον εργασιακό στίβο.  Η συναισθηματική νοημοσύνη αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες στην αποτελεσματική λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία.  Η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να αναπτυχθεί, να βελτιωθεί και να οδηγήσει σε οφέλη, όπως η διαχείριση των ικανοτήτων και των συναισθημάτων.

Διάρκεια 1:30 ώρα
Εισηγητές: Δρ. Άγγελος Βουλδής

Τρίτη 21/10/2014: «Υποστήριξη για την ανάπτυξη του κατάλληλου Networking»
Όλοι μας έχουμε ακούσει τις φράσεις “Είχε γνωριμίες” και “Σημασία δεν έχει τι ξέρεις, αλλά ποιόν ξέρεις”, αλλά πόσοι από εμάς στη πραγματικότητα κάνουμε κινήσεις προς τη δημιουργία, διατήρηση και επέκταση του κοινωνικού μας κύκλου;  Όσοι διαθέτουν γνωριμίες, δεν σημαίνει ότι θα πάρουν μια θέση που δεν αξίζουν, αλλά όταν είναι ελεύθερη η θέση, αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα το μάθουν και πιθανότατα θα την πάρουν.  Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο επαγγελματικός κόσμος.  Οι έρευνες έχουν δείξει ότι πάνω από το 60% όσων ψάχνουν για δουλειά, βρίσκουν μέσω των κοινωνικών επαφών τους. 

Διάρκεια 1:30 ώρα
Εισηγητές: Δρ. Άγγελος Βουλδής, Άννα Μιχαήλ

Πέμπτη 30/10/2014: «Επιχειρηματικότητα»
Μέσα στο ιδιαίτερα αντίξοο περιβάλλον της συνεχιζόμενης κρίσης και έλλειψης προοπτικών για τους νέους ανθρώπους προωθούμε και υποστηρίζουμε την έννοια της επιχειρηματικότητας και έχουμε ως στόχο να εμπνεύσουμε και να βοηθήσουμε τους νέους/τις νέες με ενδιαφέρον στο επιχειρείν. 

Χώρος: Θέατρο Alexander College/University of the West of England
Ώρα: 6:00 μμ