10/10/2014 - Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, το βράδυ τα εγκαίνια του οικήματος «Το Σπίτι του Εθελοντή».

Τα εγκαίνια τελέστηκαν, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Υπουργό Γεωργίας,  Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη μαζί με τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομο, τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη και τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων  κ.Γιάννη Γιαννάκη.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιτίου και τη βραδιά πλαισίωσε μουσικά η Παιδική Χορωδία του Δήμου Λάρνακας υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Νίκου Ευαγγέλου.

«Το Σπίτι του Εθελοντή» είναι η πρώην κατοικία Επάρχου Λάρνακας και βρίσκεται στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή.  Πρόκειται για ένα χώρο όπου στεγάζονται ήδη 14 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στόχος αλλά και προτεραιότητα είναι οι Φορείς, οι Οργανώσεις αλλά και πολίτες τη Λάρνακα μας που θέλουν να προσφέρουν  ουσιαστικό έργο, να βρουν σ' αυτό το χώρο την έμπρακτη στήριξη του Δήμου και να γνωρίζουν που να απευθυνθούν ώστε η συμμετοχή τους να αποκτά αξία και περιεχόμενο.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Επίτροπου Εθελοντισμού, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, της CYTA και της Τράπεζας Κύπρου για την ανακατασκευή και τον εξοπλισμό του χώρου.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμβαλλόμενους στην προσπάθεια αυτή, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς όλους τους εθελοντές του Δήμου Λάρνακας για τη μέχρι τώρα έμπρακτη, ανιδιοτελή και ακούραστη συνεισφορά τους και τόνισε ότι με τη δική τους συμβολή και καλοσύνη θα στεριώσει το Σπίτι αυτό ως ένα «Σπίτι αγάπης και προσφοράς για το Εθελοντικό Κίνημα».

ΛΑΡΑΝΑΚΑ, 9 Οκτωβρίου 2014