06/02/2015 - 10ο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volleyball 2015 - Συνδιοργανώτρια πόλη η Λάρνακα

Την πρώτη Διάσκεψη Τύπου για την εξαγγελία του 10ου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού  Πρωταθλήματος Beach Volleyball 2015, πραγματοποίησαν στις 28 Ιανουαρίου 2015, η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και ο Δήμος Λάρνακας, στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Το 10ο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volleyball 2015, θα διεξαχθεί στην Παραλία των Φοινικούδων, στη Λάρνακα από 16 μέχρι 21 Ιουνίου 2015 και σε αυτό θα συμμετέχουν 64 ομάδες, 32 ομάδες ανδρών και 32 ομάδες γυναικών από όλη την Ευρώπη. Συνολικά θα διεξαχθούν πάνω από 300 παιγνίδια -  60 παιχνίδια ανά ημέρα. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Τη Διάσκεψη Τύπου χαιρέτησαν, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού Δρ. Μιχάλης Κρασιάς, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας κ. Φλώρος Νικόλαου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρησης κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού και η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δρ. Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα.  
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, εξέφρασε τον ενθουσιασμό, αλλά και την υπερηφάνεια της ΚΟΠΑ για την ανάληψη μιας τόσο μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, η οποία έγινε μετά από εκλογική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν πολύ μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες, μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού. Τόνισε ακόμα πως «σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας με επικεφαλή τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι αγκάλιασαν και στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο τη διοργάνωση, στοχεύουμε το 10ο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volleyball 2015, να είναι μια διοργάνωση η οποία θα χαραχθεί με λαμπρά γράμματα στην ιστορία της Πανεπιστημιακής Ευρωπαϊκής Κοινότητας».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας δήλωσε ότι, «η Λάρνακα υπόσχεται ότι θα προσφέρει, ως συν – διοργανώτρια, πόλη, τις υποδομές και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τη διοργάνωση, καθώς και το έμψυχο δυναμικό, από Υπηρεσιακούς, εθελοντές και συνεργάτες για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων. Η Λάρνακα συνδυάζει την πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει στην Παραλία των Φοινικούδων με τα ξενοδοχεία της παραλιακής οδού, τη Βραβευμένη Παραλία της με τη Γαλάζια Σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις καφετέριες, τα καταστήματα και τη νυκτερινή διασκέδαση που προσφέρει η πόλη» ενώ όπως συνέχισε, «η Λάρνακα, μετά από τη διοργάνωση και φιλοξενία δύο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης -  Beach Volley, πλέον έχει καθιερωθεί στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και ιδιαίτερα αυτών της παγκόσμιας εμβέλειας και προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερες».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας, ανέφερε ότι η Λάρνακα αναμένεται να φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια των Αγώνων, 128 αθλητές και πέραν των 2,5 χιλιάδων θεατών από όλη την Ευρώπη. «Η πόλη μας θα βρίσκεται στο επίκεντρο του Αθλητισμού και της Νεολαίας από όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, διεθνή και εγχώρια. Στην  προσπάθεια αυτή, αναμένεται η υποστήριξη πολλών οργανισμών και φορέων. Η προβολή και τα ωφελήματα που αποκομίζονται από μια τέτοια διοργάνωση είναι μοναδικά. Η ενεργή συμμετοχή οργανισμών και φορέων ως ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας έχει μια θετική αντανάκλαση προς την εικόνα του κάθε οργανισμού, συμβάλλοντας  στην ποιοτική αναβάθμιση της πόλης μας και ενισχύοντας στην προβολή των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων».

Η Πρόεδρος του ΚΟΑ, ανέφερε ότι «το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα διεξάγεται σε μια περίοδο που εξακολουθεί να υπάρχει οικονομική στενότητα στην πατρίδα μας, όμως ως ΚΟΑ βαδίζουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα στα νέα οικονομικά δεδομένα, αλλά παράλληλα με σωστές και ορθολογιστικές κινήσεις, κρατάμε ζωντανό και αξιόμαχο τον αθλητισμό μας.  Η Ευρωπαϊκή  αυτή διοργάνωση, δημιουργεί πλεονεκτήματα και οφέλη στον τόπο μας, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, συνέχισε. Οι αποστολές των 64 ομάδων, αθλητές, συνοδοί , προπονητές και άλλοι θα δώσουν ουσιαστική ώθηση στον αθλητικό τουρισμό μας και γενικότερα στην πόλη της Λάρνακας, που φιλοξενεί τους αγώνες.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ, ανέφερε ότι η Λάρνακα είναι πλέον γνωστή ανά το Παγκόσμιο για τις υψηλού επιπέδου  διοργανώσεις που διεξάγει και ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη συμμετοχή του στο 34ο Κογκρέσο της FIVB στη Σαρδηνία της Ιταλίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τις δύο Παγκόσμιες διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα. Επίσης πρόσθεσε  ότι η ΚΟΠΕ θα στηρίξει με κάθε δυνατό μέσο το 10ο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volleyball 2015.

Λάρνακα, 4 Φεβρουαρίου 2015