29/04/2015 - Καταπολέμηση κουνουπιών

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προχωρήσει σε αεροψεκασμό στην περιοχή των Αλυκών, με σκοπό την καταπολέμηση κουνουπιών και άλλων εντόμων.  Παράλληλα θα συνεχιστούν και επίγειοι ψεκασμοί.

Η πιο πάνω απόφαση, λήφθηκε έκτακτα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενόψει του γεγονότος ότι τα ειδικά Πτητικά Μέσα που διαθέτει το κράτος δεν είναι διαθέσιμα αυτή την περίοδο λόγω προγραμματισμένης συντήρησης και συνεπώς κρίθηκε αναγκαία η αγορά υπηρεσιών από εξειδικευμένη εταιρεία από το Ισραήλ.

Η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη λόγω της πολυομβρίας που παρατηρήθηκε τους προηγούμενους μήνες, η οποία συνέτεινε στην έξαρση του φαινομένου των κουνουπιών και άλλων εντόμων. Βασική παράμετρο, αποτελεί η διασφάλιση της υγείας αλλά και η άνεση, τόσο των δημοτών όσο, και των επισκεπτών της Λάρνακας.

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με τα αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα, θα διενεργήσει αεροψεκασμό στην παρόχθια περιοχή από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών, παρά το Παττίχειο Αμφιθέατρο και στις νότιες Αλυκές (Περιοχή Spyros Beach), τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.

Εναλλακτική ημερομηνία, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν τον ψεκασμό στις 4 Μαΐου, θα είναι η Τρίτη, 5 Μαΐου. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος τύπου Thrush χρώματος κίτρινου, με αριθμό εγγραφής 4x – AUW. Οι αεροψεκασμοί θα επιχειρούνται σε χαμηλό ύψος για επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Κατά την ώρα του ψεκασμού, το Μονοπάτι της Φύσης, από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής, θα είναι κλειστό για το κοινό το οποίο παρακαλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους Λειτουργούς του Δήμου.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το γραφείο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας, στα τηλέφωνα 24816559 και 24816557.