03/10/2016 - 2η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Ο Δήμος Λάρνακας ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, τις δράσεις του στο πλαίσιο της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, η οποία διεξήχθη από τις 19 – 25 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Στο εν λόγω χρονικό διάστημα ο Δήμος Λάρνακα συνεργάστηκε με Αθλητικούς Φορείς, Σωματεία και με άλλους ιδιωτικούς και Δημόσιους Φορείς και πραγματοποίησαν  ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, στις οποίες οι Δημότες συμμετείχαν ΔΩΡΕΑΝ.

 

Ο Δήμος Λάρνακας συνεργάστηκε  με τους ακόλουθους φορείς:

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τα σχολεία Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, τα Δημοτικά Σχολεία Δροσιάς, Κιτίου, Καμάρων και το Ειδικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας, το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το Σωματείο Ολυμπιακής Γυμναστικής ΒΥΡΩΝ Λάρνακας, το Larnaca Beach Tennis Club, Mano Cruise, Louis Travel, Hermes Airports, American Academy Institute, Καλαθοσφαιρικό Τμήμα ΑΕΚ, τη Ποδηλατοπαρέα Σαββάτου, το IPA (International Police Association) και το Nireas Triathlon Club. 

Συνολικά ο Δήμος Λάρνακας συνδιοργάνωσε 13 δράσεις οι οποίες ήταν:

γνωριμία με την Ενόργανη Γυμναστική  για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων και Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας, γνωριμία με το άθλημα του                                                                                        Πινγκ Πονγκ, τη δράση Pre – Flight Work Out, γνωριμία με τα αθλήματα παραλίας για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας, του Δημοτικού Σχολείου Κιτίου, του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς και τα παιδιά του Ευρυβιαδείου Γυμνασίου, τη δράση Ποδηλατώ στη πόλη μου, τη δράση Greek Session Dance, Αθλητική Ημερίδα, (Beach Volley, Beach Tennis, Beach Handball, Beach Soccer, Beach Judo, Beach Basket), European Week Triathlon 2016 (Κολύμβηση, Ποδηλασία, Τρέξιμο – Μικρές αποστάσεις ) και Τουρνουά Beach Tennis.

Πέραν των 1500 ατόμων συμμετείχαν στις δράσεις του Δήμου Λάρνακας στο πλαίσιο της 2η Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και σε όλους απονεμηθήκαν αναμνηστικά δωράκια και Πιστοποιητικά Συμμετοχής στις δράσεις.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Η 2η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα  και στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής.  Όλες οι δράσεις της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού συγχρηματοδοτούνται για τα υφιστάμενα αθλητικά  προγράμματα, υπηρεσίες και προϊόντα.


Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι η αύξηση του ποσοστού των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Φυσική Δραστηριότητα και τον Αθλητισμό.

 

Για πρώτη φορά φέτος συμπεριλήφθηκαν στις δράσεις του  Δήμου στο πλαίσιο της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Λάρνακας δράσεις που αφορούν τους τουρίστες αφού αυτοί θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και της Λάρνακας. Το πρόγραμμα συμπερίλαβε 2 καινοτόμες δράσεις που είχαν ως αποδέκτες, τουρίστες που επισκέπτονται τη Κύπρο.

 

Η δράση «Pre – Flight Work Out» διεξήχθη  στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις αίθουσες αναχωρήσεων, σε συνεργασία με την Hermes Airports και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας. Οι ταξιδιώτες/επιβάτες είχαν την  ευκαιρία  να συμμετέχουν σε ένα 10λεπτο πρόγραμμα άθλησης  πριν από την πτήση. Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε  διάφορες ασκήσεις διατάσεων και Yoga οι οποίες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και οι επιβάτες αισθάνθηκαν αναζωογονημένοι και γεμάτοι ενέργεια για να χαρούν την πτήση τους.

 

Η 2η δράση «Greek Session Dance»  πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο Golden Iris και οι επιβάτες παρακολούθησαν αρχικά πρόγραμμα ελληνικών χορών και στη συνέχεια διδάχτηκαν ελληνικούς χορούς. Την εν λόγω δράση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, Louis Travel και Mano Cruise και το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Ο Δήμος Λάρνακας συγχαίρει όλους τους Φορείς που συμμετείχαν στην 2η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και τους ευχαριστεί για την άριστη συνεργασία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ο οποίος είναι ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και τον συγχαίρει ιδιαίτερα για την διοργάνωση και το συντονισμό της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2016.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 28 Σεπτεμβρίου 2016