10/07/2020 - ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ “YOUTH MAKERSPACE LARNAKA”

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

YOUTH MAKERSPACE LARNAKA

Με ιδιαίτερη χαρά ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνουν την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας για τη συνέχιση της λειτουργίας του καινοτόμου και ιδιαίτερα πρωτοποριακού προγράμματος, “Youth Makerspace Larnaka”. Την ανανέωση της Συμφωνίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας κ. Πρόδρομος Κ. Αλαμπρίτης και ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, σε συνάντηση τους στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020.

Το Youth Makerspace είναι ένα Πρόγραμμα που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του πριν δυο μόλις χρόνια και κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπει σχεδόν αμέσως στο χάρτη του οικοσυστήματος της τεχνολογίας, της φιλοσοφίας των STEAM, και της δημιουργίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου στεγάζεται σε κτίριο που παρέχεται δωρεάν από το Δήμο Λάρνακας, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος τη σημασία της δράσης του Προγράμματος και του θετικού αντίκτυπου που αυτό έχει, όχι μόνο για τη Λάρνακα αλλά και για τους νέους όλης της Κύπρου, συμφώνησε όπως συνεχίσει να παρέχει στέγη στο Youth Makerspace Larnaka  και για το μέλλον.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας δίνοντας στους νέους της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, αλλά και όλης της Κύπρου, πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την ανάπτυξη πρωτοτύπων και υλοποίηση των επιχειρηματικών τους ιδεών.

Κατά τα δυο χρόνια της λειτουργίας του προγράμματος, το επισκέφθηκαν πέραν των 2.000 νέων, οι οποίοι συμμετείχαν σε εργαστήρια, διαλέξεις, σεμινάρια και άλλες δράσεις που συνέβαλαν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην ενδυνάμωση τους.

Κοινός στόχος του ΟΝΕΚ και του Δήμου Λάρνακας είναι το Youth Makerspace να συνεχίσει να είναι μια κυψέλη ιδεών η οποία θα παρέχει το φυσικό χώρο, την πρόσβαση σε εργαλεία και την στήριξη στους νέους για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε τομείς όπως είναι η τεχνολογία, η αρχιτεκτονική, οι τέχνες, κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Youth Makerspace Larnaka οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 24201777 και επίσης να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://makerspace.onek.org.cy/

ΛΑΡΝΑΚΑ, 9 Ιουλίου 2020