07/05/2021 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, επιχείρηση για την μετακίνηση τραπεζοκαθιμάτων και άλλου εξοπλισμού από πλακόστρωτο χώρο στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Η ενέργεια αυτή έγινε κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά μεγάλη πλειοψηφία ημερομηνίας 16/11/2020 και 23/11/2020 και  μετά από ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες αλλά και μετά από την σχετική νομική συμβουλή και συμβολή της Αστυνομίας.

Η εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βασίστηκε στην θεσμοθετημένη πολιτική που αφορά την παραχώρηση κοινόχρηστου πλακόστρωτου χώρου για κάθε υποστατικό εστίασης.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται αναφορά ότι ο Δήμος Λάρνακας πληρώθηκε από την εν λόγω εταιρεία για χρήση του πλακόστρωτου χώρου όπου λειτουργεί το εστιατόριο της μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Δήμος πληροφορεί ότι, η εταιρεία πλήρωσε για τη χρήση του εν λόγου χώρου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020, η οποία χρήση μάλιστα ήταν παράνομη και το ποσό αφορούσε αποζημιώσεις και όχι ενοίκια.

Προς επιβεβαίωση του πιο πάνω, ο Δήμος Λάρνακας κατέχει επιστολή της ίδιας της εταιρείας.

Τέλος, ο Δήμος Λάρνακας, ευχαριστεί την Αστυνομία  για την βοήθεια, την καλή συνεργασία και την συμβολή της στην εξεύρεση λύσεων για τις ανάγκες της πόλης.

Ο Δήμος Λάρνακας διατηρεί όλα τα νόμιμα δικαιώματα του για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 7 Μαΐου 2021