27/09/2019 - Αδελφοποίηση μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και του Δήμου Κρασνοτάρ

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΣΝΟΤΑΡ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2019, η τελετή αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και του Δήμου Κρασνοτάρ, Ρωσσίας.

Η 1η φάση της αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Κρασνοτάρ μεταξύ 20-23 Σεπτεμβρίου 2019, όπου παρευρέθηκε αποστολή του Δήμου Λάρνακας με επικεφαλείς τους Αρχηγούς Δημοτικών Ομάδων, κ. Χαράλαμπο Γαβριήλ, κ. Άθω Καζαντζή και κ. Παντελή Χειμωνίδη.

Επίσης στην αποστολή του Δήμου συμμετείχε ο Αναπληρωτής Δημοτικός Γραμματέας κ. Ανδρέας Λουκά, ο Πολιτιστικός Λειτουργός κ. Άκης Ιωάννου και εκ μέρους του ΕΒΕ Λάρνακας ο κ. Θεόδωρος Ευθυμίου. 

Την χάρτα αδελφοποίησης εκ μέρους του Δημάρχου Λάρνακας υπέγραψε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Γαβριήλ.

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα  στην παρουσία του Δημάρχου του Κρασνοτάρ, κ. Γιεβγκένι Περβίσοφ, της Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Κρασνοτάρ κ. Βέρα Καλούσκο και Μέλη της Τοπικής Δούμας.  Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και εκπρόσωποι αδελφοποιημένων Δήμων του Κρασνοτάρ.

Κατά τη διάρκειας της παραμονής της αποστολής του Δήμου Λάρνακας στο Κρασνοτάρ και σε συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στο Κρασνοτάρ, κ. Ηλία Μαυροκέφαλο, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς της πόλης και συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, πολιτισμού, εμπορίου και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο πόλεων.

Η 2η φάση της αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων αναμένεται να γίνει τον προσεχή Οκτώβρη ή Νοέμβρη στη Λάρνακα.