23/03/2018 - Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο που αφορούν λύματα και ακάθαρτα λιμνάζοντα νερά στην πολυκατοικία Τσόκκος Αρ.1, στην οδό Μάρκου Δράκου Αρ.32 στην περιοχή Σωτήρος, ο Δήμος Λάρνακας διευκρινίζει ότι, δυο φορές την εβδομάδα και χωρίς καμία υποχρέωση, αντλούσε τα λύματα της εν λόγω πολυκατοικίας, χωρίς χρέωση προς τους Ενοίκους. Επίσης, η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας διενήργησε κατ’ επανάληψη ψεκασμούς για πρόληψη της εμφάνισης κουνουπιών.

 

Παράλληλα, έχουν σταλεί ειδοποιήσεις και έγιναν σχετικές υποδείξεις προς όλους τους Ενοίκους, χωρίς και πάλι να παρατηρηθεί κάποια σημαντική συμμόρφωση. Λήφθηκαν δικαστικά μέτρα προς όλους τους Ενοίκους και η υπόθεση εξετάζεται ακόμη από το Δικαστήριο. Οι ένοικοι δεσμεύτηκαν να αντλούν τα λύματα μία φορά την εβδομάδα, πράγμα το οποίο δεν εφαρμόζουν.

 

Επιπρόσθετα η εν λόγω πολυκατοικία είναι ενταγμένη στο Συμβόλαιο του ΣΑΛ - C12, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των αρχαιοτήτων που έχουν ανευρεθεί στην περιοχή. Η οικοδομή θα συνδεόταν με το αποχετευτικό δίκτυο επί της οδού Νικοδήμου Μυλωνά, πράγμα το οποίο δεν είναι εφικτό, καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο δεν έχει κατασκευαστεί για τους προαναφερόμενους λόγους. Ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ αποφάσισαν λόγω των χρόνιων προβλημάτων που δημιουργούνται, να παραλάβουν μέρος του συμβολαίου C12 και να συνδέσουν την οικοδομή με το δίκτυο επί της οδού Μάρκου Δράκου και να χρησιμοποιηθεί το αντλιοστάσιο S1 της περιοχής Αποστολίδου.

 

Τονίζεται ότι την ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας και πρέπει άμεσα να κατασκευάσουν τον ιδιωτικό υπόνομο για να συνδέσουν το αποχετευτικό τους σύστημα με το δίκτυο του ΣΑΛ, κάτι το οποίο δεν έχουν πράξει ακόμη. Το ΣΑΛ έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία προσφορών για Μελετητή και κατασκευή του ιδιωτικού υπονόμου, με το κόστος να επωμίζεται στους ιδιοκτήτες, ως Αστικό χρέος. Τα κατασκευαστικά έργα θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα για επίλυση του προβλήματος.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 22 Μαρτίου 2018