05/10/2018 - Ανακοίνωση: Μετά από παράπονα που υποβλήθηκαν σχετικά με την σίτιση αδέσποτων γάτων, ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να ενημερώσει....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από παράπονα που υποβλήθηκαν σχετικά με την σίτιση αδέσποτων γάτων, o Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να ενημερώσει το Κοινό τα ακόλουθα:

Αντιλαμβανόμενοι την ευαισθησία του Κοινού για την ευημερία των αδέσποτων γάτων, αλλά και σεβόμενοι την υποχρέωση του Δήμου για διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, προτρέπουμε το Κοινό όπως:

  • Η σίτιση να γίνεται μόνο σε προκαθορισμένα σημεία.
  • Να χρησιμοποιεί δοχεία τα οποία θα πρέπει να διατηρούνται  καθαρά.
  • Να φροντίζει για την καθαριότητα του σημείου σίτισης από τυχόν υπολείμματα τροφών.
  • Να αναφέρει στον Δήμο Λάρνακας ή και στις Φιλοζωικές  Οργανώσεις της πόλης, τυχόν περιστατικά όπου υπάρχουν ακαθαρσίες.

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει επίσης το Κοινό ότι έχει διαμορφωθεί σημείο σίτισης αδέσποτων γάτων σε παρακείμενο χώρο στην Ακτή Μακένζι και θα διαμορφωθούν και σε άλλα σημεία εντός της πόλης.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει διαθέσει κονδύλι για την στείρωση των αδέσποτων γάτων, γεγονός το οποίο θα ενισχυθεί, βάση του ετήσιου οικονομικού Προϋπολογισμού. Επίσης, ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει ενεργά και φέτος, όπως και πέρυσι, στο πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων γάτων κάτω από την αιγίδα της ΕΕΕΖ Λάρνακας και των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Κύπρου.