30/06/2017 - Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν λύματα και ακάθαρτα λιμνάζοντα νερά πολυκατοικίας στην περιοχή Σωτήρος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αναφορικά με δημοσιεύματα στο Τύπου που αφορούν λύματα και ακάθαρτα λιμνάζοντα νερά πολυκατοικίας στην περιοχή Σώτηρος, ο Δήμος Λάρνακας διευκρινίζει ότι, δυο φορές την εβδομάδα και χωρίς καμία υποχρέωση, αντλούσε το λύματα της εν λόγω πολυκατοικίας, χωρίς καμία χρέωση προς τους Ενοίκους. Επίσης, η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας διενήργησε κατ’ επανάληψη ψεκασμούς για πρόληψη της εμφάνισης κουνουπιών.

 

Παράλληλα, στάλθηκαν ειδοποιήσεις και έγιναν σχετικές υποδείξεις προς όλους τους Ένοικους, χωρίς και πάλι να παρατηρηθεί κάποια σημαντική συμμόρφωση. Λήφθηκαν δικαστικά μέτρα προς όλους τους Ένοικους. Στο Δικαστήριο παρουσιάστηκαν μόνο οι 10, εκ των οποίων μόνο οι 7 ανάλαβαν την άντληση των λυμάτων μέσω  ιδιώτη, με δικά τους έξοδα. Το υπόγειο της εν λόγω πολυκατοικίας δεν ήταν δυνατό να αντληθεί γιατί η πρόσβαση προς αυτό ήταν αδύνατη, λόγω σταθμευμένου οχήματος. Ο ιδιώτης επέστρεψε σήμερα το πρωί για να συνεχίσει την άντληση.

 

Το τελευταίο φαινόμενο παρατηρήθηκε μετά από σπάσιμο και διαρροή δυο σωλήνων, για τις οποίες οι Ένοικοι ανάλαβαν την επιδιόρθωση.  

 

Η υπόθεση εξετάζεται ακόμη από το Δικαστήριο.

 

Το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά με τη σύνδεση της πολυκατοικία με το αποχετευτικό.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 30 Ιουνίου 2017