20/09/2017 - Η ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και λήψη αποφάσεων

Το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης Νέων «Μικρή Άρκτος» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, και ο Δήμος Λάρνακας ξεκινούν ένα κύκλο συζητήσεων και εκδηλώσεων με νέους, με σκοπό την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων. Θέμα της πρώτης διάλεξης «Η ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και λήψη αποφάσεων». Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις διαδικασίες ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων και να εξασκηθούν στους τρόπους εξέτασης των επιλογών τους για λήψη προσωπικών αποφάσεων.

 

Καθημερινά, στην προσωπική, επαγγελματική ή ακαδημαϊκή μας ζωή, ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε και αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Τόσο οι αποφάσεις, όσο και τα προβλήματα μπορεί να είναι πολύ απλά όπως, το τι θα φορέσει κανείς καθημερινά, ή πολύ δύσκολα και πολύπλοκα, όπως το πως θα χειριστεί μια κρίση σε μια σχέση του.

 

Οι διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων, καθώς και οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων,έχουν πολλά κοινά στοιχεία και απαιτούν την ύπαρξη παρόμοιων ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Κάθε πρόβλημα και κάθε απόφαση πρέπει να εξετάζεται διεξοδικά και το άτομο καλείται σε κάθε διαφορετική περίπτωση να χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό «εργαλείο» – μια διαφορετική προσέγγιση.

 

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΩΡΑ: 6.00 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 97725204

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://goo.gl/forms/NxrwUKPgiV5yBJ6D3  & τηλεφωνικώς στο 97725204