31/07/2020 - Ανοικτή Επιστολή

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα σε απάντηση δημοσιεύματος στην εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ», ημερομηνίας 31 Ιουλίου 2020, με τίτλο «Η αδιαφορία του Δήμου Λάρνακας» και πληροφορεί τα πιο κάτω:

Στην πόλη της Λάρνακας υπάρχουν 3,540 φοινικιές οι οποίες, διαχρονικά, κλαδεύονται κάθε Ιούλιο, περίοδος η οποία θεωρείται η καταλληλότερη λόγω ανθοφορίας. Σημειώνεται ότι, αν πραγματοποιηθεί το κλάδεμα ενωρίτερα από τον μήνα Ιούλιο δεν θα αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθότι η ανθοφορία δεν περιορίζεται ή αποτρέπεται και θα χρειαστεί να επαναληφθεί το κλάδεμα τους.

 

Από τις αρχές Ιουλίου 2020 μέχρι και σήμερα 31 Ιουλίου 2020, από τις 3,540 φοινικιές έχουν κλαδευτεί οι 1,367, ποσοστό που ισοδυναμεί με το 38%. Συγκεκριμένα έχουν κλαδευτεί οι φοινικιές στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, στην περιοχή Μακένζι, περιοχή γηπέδου ΑΣΙΛ, Βιοτεχνική Περιοχή Λάρνακας και Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου. Κατά την τρέχουσα περίοδο κλαδεύονται οι φοινικιές στην περιοχή Δροσιάς – Αγίου Νικολάου.

 

Επιπρόσθετα ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι έχει προχωρήσει στην προκήρυξη προσφοράς για αγορά ενός ακόμα καινούργιου ανυψωτικού οχήματος για ενίσχυση του συνεργείου κλαδέματος. Η διαδικασία όμως έχει ανασταλεί προσωρινά λόγω των δυσμενών και σε όλους γνωστών επιπτώσεων από την Πανδημία του Κορωνοϊού.

 

Επίσης κατά την περσινή χρονιά ο Δήμος Λάρνακας προχώρησε σε αγορά υπηρεσιών για επίσπευση της διαδικασίας των κλαδεμάτων, πράγμα που δεν μπόρεσε να κάνει φέτος λόγω των επιπτώσεων και πάλι της Πανδημίας.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 31 Ιουλίου 2020