26/04/2016 - Τελική Γιορτή Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας για τη Σχολική Χρονιά 2015 – 2016

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 7.00μ.μ στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου «Πετράκης Κυπριανού» η Τελική Γιορτή του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας για τη Σχολική Χρονιά 2015 - 2016.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα προγράμματα και επιδείξεις από ομάδες παιδιών και ενηλίκων που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας, όπως Ελληνικούς Παραδοσιακούς και Λαϊκούς Χορούς, Αεροβική Γυμναστική, Hip - Hop, Zumba, κιθάρα και άλλα. Επίσης στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση Ζωγραφικής, Κεραμικής, Αγιογραφίας, Δημιουργίες με ζάχαρη, Κυπριακή Χειροτεχνία (σμίλη), Πλέξιμο με Βελόνες, Μεταποίησης Ρούχων, Photoshop, Αγγλικής Παραδοσιακής Ζαχαροπλαστικής, Περίπτερο Ρωσικής και Ιταλικής Γλώσσας και Βοτανοθεραπείας - Αρωματοθεραπείας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου  Λάρνακας κ.Φλώρος Νικολάου στο χαιρετισμό του ανέφερε, ότι η εν λόγω εκδήλωση σηματοδοτεί τη λήξη ακόμα μιας επιτυχημένης χρονιάς του κύκλου μαθημάτων και προγραμμάτων του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου μας. Ενός θεσμού που συνεχώς αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται με νέες δράσεις.

Πρόσθεσε ότι ο θεσμός  του Ανοικτού Σχολείου, στηρίζεται και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, με απώτερο στόχο την υγιή και δημιουργική ενασχόληση των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας, μέσα από την αξιοποίηση των σχολικών εγκαταστάσεων, κατά τις απογευματινές ώρες και ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στην επιτυχή λειτουργία του Ανοικτού Σχολείου και ιδιαίτερα όσους συμμετέχουν στα προγράμματα.

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια/Συντονίστρια του Ανοικτού Σχολειού Δήμου Λάρνακας  κ.Γιάννα Νικολάου παρουσίασε τα προγράμματα και τις δράσεις του Ανοικτού Σχολείου κατά τη διάρκεια της Σχολικής Χρονιάς 2015 - 2016, κατά την οποία, το Ανοικτό Σχολείο πρόσφερε 38 διαφορετικές δραστηριότητες σε 1000 μέλη και λειτούργησαν 83 τμήματα  στα οποία  και δίδασκαν 44 εξαιρετικοί εκπαιδευτές.

Τέλος ανέφερε ότι πέραν των διάφορων δραστηριοτήτων οι οποίες διεξάγονται στα σχολεία, το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας διευρύνει τις δραστηριότητες του και σε άλλους τομείς της Τοπικής Κοινωνίας και τόνισε πως το Ανοικτό Σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, άρρηκτα συνδεδεμένος με την εθελοντική προσφορά.