17/06/2014 - «Η Ασπίδα του Αίαντα»

«Τρικυμίες και φουρτούνες αψηφώ»

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014, από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’, σε μια σεμνή και λιτή τελετή, τα εγκαίνια του οικήματος «Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ».

Το πρόγραμμα πλαισίωσε μουσικά η Παιδική Χορωδία του Δήμου Λάρνακας.

«Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ» άρχισε τη λειτουργία της, το Μάρτιο του 2014 και είναι μια προσπάθεια με στόχο τη στήριξη δυσπραγούντων οικογενειών και ατόμων. Δημιουργήθηκε στη μνήμη του μικρού Αίαντα Λοΐζου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 5μιση χρονών.

Λειτουργεί σε καθαρά εθελοντική βάση – με τη βοήθεια περίπου 30 εθελοντών- σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και μετά από την οικονομική στήριξη και την πολύτιμη ενθάρρυνση του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’, και ως προέκταση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λάρνακας. Προσφέρει απλόχερα στο συνάνθρωπο μας είδη, όπως μικροσυσκευές, έπιπλα, ρουχισμό, παπούτσια, παιγνίδια, βιβλία, παραμύθια και άλλα. Υπεύθυνη της «ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ» είναι η κ. Ελίνα Μοτίτου, μητέρα του Αίαντα.

Η ανταπόκριση από τον κόσμο, τους πρώτους μήνες λειτουργίας της «ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ», είναι αρκετά μεγάλη, αφού παραλήφθηκαν πάρα πολλά πράγματα και μέχρι σήμερα έχει στηρίξει περίπου 400 οικογένειες.

Δικαιούχοι στην παραλαβή των ειδών, είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας, αλλά και οποιοσδήποτε, οι οποίοι έχουν ανάγκη από βοήθεια. «Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ» είναι ανοικτή, κάθε Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ο Μακαριότατος, αφού συνεχάρη για το έργο που επιτελείται, εξέφρασε την άποψη ότι η φιλαλληλία και η φιλανθρωπία που διακατέχει το λαό μας, είναι απόδειξη ότι θα πετύχουμε και θα εξέλθουμε των δυσκολιών.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι: «…Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ αποτελεί μια γιορτή ανθρωπιάς, εθελοντικής προσφοράς, αγάπης, γενναιοδωρίας και σεβασμού. Η κοινωνική συνοχή είναι στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας…».

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές δημότες και Ιατρούς, οι οποίοι αφιλοκερδώς και στον ελεύθερο τους χρόνο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Ιατρείου Δήμου Λάρνακας αλλά και μέσω της «ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ», προς το συνάνθρωπο μας.