16/03/2017 - Χρηματοδότηση τοπιοτέχνησης, καλλωπισμού και συντήρησης πάρκων, κυκλικών νησίδων και άλλων πράσινων σημείων.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Ο Δήμος Λάρνακας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος, καταβάλλει προσπάθειες για βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων  της πόλης σε ευχάριστες διαδρομές, αλλά και σε πνεύμονες πρασίνου.

Για καλύτερη επίτευξη των πιο πάνω και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά προς την πόλη της Λάρνακας, ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι δέχεται προτάσεις από Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Ιδιώτες και Επιχειρήσεις και στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης, για να αναλάβουν τη χρηματοδότηση της τοπιοτέχνησης, καλλωπισμού και συντήρησης πάρκων, κυκλικών νησίδων και άλλων πρασίνων σημείων.

Τέτοιου είδους ενέργειες θεωρούνται άκρως σημαντικές και βοηθούν, όχι μόνο την πόλη, αλλά και τους ίδιους τους δημότες, καθιστώντας τους ενεργούς πολίτες και προαγωγούς της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

Η στενή συνεργασία Ιδιωτικού Τομέα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βοηθούν ευρύτερα το έργο που επιτελεί ο Δήμος Λάρνακας, αφού δίνεται η ευκαιρία να ακουστούν εισηγήσεις και απόψεις, οι οποίες στη συνέχεια θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην υλοποίηση των έργων.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος σε πρώτη φάση αφορά το Πάρκο Παττιχείου (που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης) καθώς και αριθμό πράσινων σημείων τα οποία χρήζουν άμεσης ανάπλασης ως ακολούθως:

Οδός Ουμ Χαράμ – περιοχή Μακενζι, έναντι ξενοδοχείο Remo

Οδός Αννίβα Φράνση/ Καστελλόριζου – περιοχή Φανερωμένης

Οδός Βάκχου/ Ανδριανού – περιοχή Γυμνασίου Δροσιάς

Οδός Αγίου Γεωργίου Μακρή/ Καρδίτσης  - περιοχή Αγίου Νικολάου

Οδός Κρηνών/ Ζέφυρου – περιοχή Βεργίνας

Οδός Χλωρίδος/ Τιτάνων – περιοχή Mc Donalds drive through

Οδός Ντελακρουά/ Ραφαήλ Σάντη – περιοχή Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού

Οδός Ιωάννη Νοταρά / Γαλήνης – περιοχή συσκευαστηρίου πατατών

Οδός Εύξεινου Πόντου/ Σόλωνος Μιχαηλίδη – περιοχή Λιβαδιών

Πλατεία Αγίων Αναργύρων

Οδός Μυστρά – Περιοχή Νοσοκομείου

Οδός Επίδαυρού – Περοχή Δροσιάς

Οδός Αγίου Γεωργίου Μακρή – Περιοχή Δροσιάς

Οδός Μαυροκορδάτου – Περιοχή ανατολικά της οδού Λύσου Σανταμά 

 

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να στο τηλέφωνο 24816596.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 13 Μαρτίου 2017