17/03/2015 - ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Ο Μη-Κυβερνητικός Οργανισμός SEAL CYPRUS θα φιλοξενήσει νέους και εργαζόμενους με τη νεολαία από 11 χώρες, (Κύπρο, Κροατία, Λιθουανία, Λετονία, Βέλγιο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Μάλτα, Ιταλία, Γερμανία και Ουκρανία) στο πλαίσιο του  Σεμιναρίου “Make an Impact!”.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα από 27 Μαρτίου μέχρι 2 Απριλίου 2015.  Ο στόχος του είναι η ενδυνάμωση δομών και η ανάπτυξη ικανοτήτων των Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων που ασχολούνται με τη νεολαία και πιο συγκεκριμένα οι μέθοδοι διάδοσης και αξιοποίησης των σχεδίων που υλοποιούνται από τις Οργανώσεις, ώστε να ωφεληθούν από αυτά, όσο το δυνατόν μεγαλύτερες μερίδες του πληθυσμού.

Το Σεμινάριο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Erasmus+» μέσω του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Κατά την παραμονή τους, θα επισκεφτούν το «Σπίτι του Εθελοντή» του Δήμου Λάρνακας, όπου θα συναντήσουν εκπροσώπους Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν σαν έδρα τους τη Λάρνακα.

Την επίσκεψη αυτή, η οποία  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, στις 4.30 μ.μ. θα καλωσορίσουν ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκης και ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης.

Οι νέοι θα πραγματοποιήσουν επίσης επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Λάρνακας, καθώς και στο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Λάρνακας, όπου θα γίνει ενημέρωση για θέματα νεολαίας και ΕΕ και θα δοθεί ενημερωτικό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:
κ. Άννα Δαλώση- Πρόεδρο της Οργάνωσης SEAL CYPRUS- 96400534
κ. Μύρια Νεοκλέους- Κοινωνική Λειτουργό Δήμου Λάρνακας/Συντονίστρια «Σπίτι του Εθελοντή» Δήμου Λάρνακας – 97742294

ΛΑΡΝΑΚΑ, 12 Μαρτίου 2015