21/01/2014 - Ενθαρρυντικές οι προοπτικές λόγω της προσθήκης νέων πτήσεων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

O Δήμος Λάρνακας χαιρετίζει τις προσθήκες επτά καινούργιων πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας. Οι εξελίξεις αυτές διανοίγουν νέες προοπτικές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την πόλη του Ζήνωνα και προς την Κύπρο γενικότερα και αναπτερώνουν τις ελπίδες όλων όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό για την τρέχουσα χρονιά.

Συγκεκριμένα, νέες πτήσεις προς το Αεροδρόμιο Λάρνακας αρχίζουν οι αεροπορικές εταιρείες Fly Niki από τη Βιέννη, αρχικά  δύο φορές την εβδομάδα και σε μεταγενέστερο στάδιο τρεις φορές, η easyJet από τη Βασιλεία και η Jet2.com από το Newcastle δύο φορές την εβδομάδα ενώ η Qatar Airways από τη Ντόχα, τέσσερις φορές την εβδομάδα. Η Wizz Air προσθέτει τρεις νέους προορισμούς στο πρόγραμμα πτήσεων από Βελιγράδι, Ντόνετσκ και Κίεβο δύο φορές την εβδομάδα από κάθε προορισμό. Αναμένεται ότι οι πτήσεις αυτές θα μεταφέρουν προς την Κύπρο ένα επιπρόσθετο τουριστικό ρεύμα για το 2014 της τάξης των 80.000 περίπου ατόμων. Θετικό επίσης είναι το γεγονός ότι τα υπό αναφορά δρομολόγια, αποτελούν ήδη αγορές προτεραιότητας για τα ξενοδοχεία της Λάρνακας.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν δημόσιες ευχαριστίες προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, την Hermes Airports και τον ΚΟΤ για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων προς την Κύπρο μέσω στοχευμένων πολιτικών, οι οποίες άρχισαν ν’ αποφέρουν απτά αποτελέσματα. Παράλληλα, τονίζουν ότι με το νέο πρόσωπο που θα αποκτήσει η Λάρνακα το 2014, κυρίως με την ολοκλήρωση του έργου της Πιαλέ Πασά, αρχίζουν πλέον ελπιδοφόρες προοπτικές για την πόλη όσον αφορά την καθιέρωσή της ως ένας αξιόλογος τουριστικός προορισμός.