04/02/2014 - Διάλογος με τους πολίτες

Ένα εποικοδομητικό ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες διοργάνωσε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και ο Δήμος Λάρνακας, στη Δημοτική Πινακοθήκη. Στον ανοιχτό διάλογο συμμετείχαν δημότες της Λάρνακας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους και να ενημερωθούν από τον Υπουργό κ. Γιώργο Λακκοτρύπη για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του.

Στην προμετωπίδα της συζήτησης βρέθηκε η μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών, η οποία βρίσκεται στις σωστές διαδικασίες εξέλιξης, θέμα που χαροποιεί ιδιαίτερα τον Δήμο Λάρνακας και τους κατοίκους της πόλης, αφού όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης ένα πάγιο αίτημα των Λαρνακέων για πάνω από δεκαπέντε χρόνια έχει τοποθετηθεί σε μια τροχιά επίλυσης.

Η μορφή ανάπτυξης του μεγαλεπήβολου έργου του Λιμανιού και της Μαρίνας, η ανάπτυξη του τουρισμού, οι τρόποι προσέλκυσης τουριστών, η ανάπτυξη θεματικών στον τουρισμό, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και η δημιουργία καζίνο στη Λάρνακα, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Λάρνακας στην οποία ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό κ. Γιώργο Λακκοτρύπη  διάφορα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Λάρνακας.