24/02/2015 - Διεκδίκηση της Λάρνακας για τον τίτλο της Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2018

Επισκέψεις σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποίησε σήμερα η Ομάδα Εργασίας για τη διεκδίκηση της Λάρνακας για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2018.

Συγκεκριμένα η Ομάδα επισκέφτηκε το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, το Λύκειο Αγίου Γεωργίου, το Λύκειο Μακάριο Γ’, το Λύκειο Βεργίνας και την Τεχνική Σχολή Λάρνακας.

Κατά τις επισκέψεις, η Ομάδα ενημέρωσε τους μαθητές για τις δράσεις και τις ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα, καθώς και τη σημαντικότητα της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2018 για τη Λάρνακα και κατ΄ επέκταση ολόκληρης της Κύπρου.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους μαθητές για τις επερχόμενες προγραμματισμένες δράσεις, στα πλαίσια της προσπάθειας της διεκδίκησης μέχρι και την αποστολή της αίτησης της Λάρνακας  για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2018.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν ότι την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, από τις 12.00 μ. μέχρι 3.00 μ.μ., όσοι από αυτούς επιθυμούν, μπορούν να  επισκεφθούν τον Δήμαρχο Λάρνακας στο  Γραφείο του (6ος όροφος των Κεντρικών Γραφείων του Δήμου Λάρνακας), με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων. Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. καλούνται όσοι μαθητές επιθυμούν, μετά από σχετική άδεια απουσίας από τη Διεύθυνση του Σχολείου τους, να έρθουν στην Πλατεία Ευρώπης, για να αποστείλουν πανηγυρικά, όλοι μαζί την πρόταση για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2018.

Επίσης, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, στις 11.00 π.μ θα παρουσιαστούν οι Θεματικές Εισηγήσεις από Ομάδες Εργασίας των μαθητών, προς τους μαθητές, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Κατά την παρουσίαση θα γίνει αναφορά ως προς τον τρόπο εργασίας, η οποία θα πρέπει να είναι συλλογική.

Η συμμετοχή των μαθητών στην προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2018, αλλά και γενικότερα στα κοινά, τους καθιστά  ενεργούς πολίτες και παράλληλα, τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους γύρω από τη συμμετοχικότητα και τον εθελοντισμό.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες για τη συμβολή και τη βοήθεια των Διευθυντών των Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης και των μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε το:
https://www.facebook.com/EYCLarnakaCandidateCity2018?fref=ts

ΛΑΡΝΑΚΑ, 20 Φεβρουαρίου 2015