01/11/2017 - Δημιουργία Κέντρου Νεότητας στους Συνοικισμούς Αγίων Αναργύρων Α & Β

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ

ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Α & Β

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα,  23 Οκτωβρίου 2017, συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Ομάδα Πρωτοβουλίας Νέων των Συνοικισμών Αγίων Αναργύρων Α & Β.

 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κάρουλας, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, ο Αν. Δημοτικός Γραμματέας, οι Κοινοτάρχες Αγίων Αναργύρων Α & Β, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΚΟΚΕΝ, Λειτουργός του ΟΝΕΚ, εκπρόσωπος της Κοινοτικής Αστυνομίας, η Κοινωνική Λειτουργός Δήμου Λάρνακας και η Διευθύντρια Ανοικτού Σχολειού Δήμου Λάρνακας.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Αρχονταρίκι του  Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και σκοπός είχε την ενημέρωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη δημιουργία Κέντρου Νεότητας καθώς και την εξεύρεση τρόπων υγιούς απασχόλησης μέσα από τα προγράμματα του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας και του ΟΝΕΚ.

 

Από τη δική τους πλευρά οι Νέοι, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της εν λόγω συνάντησης, αφού κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φόρα. Επίσης, εισηγήθηκαν διάφορες δραστηριότητες στις οποίες θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν.

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, αφού άκουσε τις εισηγήσεις των Νέων, τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με άλλους Φορείς, θα βρίσκεται δίπλα τους έμπρακτα. Εξάλλου η παρουσία όλων αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την πρόθεση και το ενδιαφέρον για εγρήγορση, κινητοποίηση και ανάπτυξη πρωτοβουλιών από τους Νέους, καθιστώντας τους ενεργούς πολίτες. 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο ΚΟΚΕΝ άρχισε το διαδικαστικό μέρος για τη δημιουργία Κέντρου Νεότητας.  Η ύπαρξη του Κέντρου Νεότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού μέσα από τη συμμετοχή και τη δράση του, τα Μέλη του καλλιεργούν και αναπτύσσουν την υπευθυνότητα, αναλαμβάνοντας διοικητικές ευθύνες, συντονισμό δραστηριοτήτων μέσα από σε κλίμα συνεργασίας και σωστή διαχείριση ανθρωπίνων σχέσεων, σωστή αντιμετώπιση όσον αφορά την άμεση επαφή με ανθρώπινα προβλήματα και κοινωνικά ζητήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν λύσεις.