12/06/2020 - Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας ανακοινώνει στα μέλη της και στους μικρούς της φίλου ότι επαναλειτουργεί πλήρως τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας ανακοινώνει στα μέλη της και στους μικρούς της φίλου ότι επαναλειτουργεί πλήρως τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

 

Μετά από τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, των ειδικών και των Διεθνών Οργανισμών έχει συστήσει ειδικούς κανόνες λειτουργίας σε συνθήκες covid-19, οι οποίοι βρίσκονται αναλυτικά στη διεύθυνση  www.larnaka.org.cy/el/page/library

 

Περιληπτικά:

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

 1. Η επιστροφή των βιβλίων θα γίνεται στην είσοδο της βιβλιοθήκης. Τα βιβλία θα τοποθετούνται σε χάρτινο κιβώτιο μαζί με το χαρτί χρέωσης.
 2. Τα βιβλία θα απομονώνονται για 72 ώρες.

 

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

 1. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη με σκοπό την όσο δυνατή μικρότερη παραμονή των μελών εντός του χώρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα εφαρμόσει τον εξ αποστάσεως δανεισμό με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.
 2. Τα μέλη θα βλέπουν τα βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τον ηλεκτρονικό κατάλογο που βρίσκεται στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cln.com.cy.
 3. Τα μέλη θα μπορούν να αιτούνται τα βιβλία μέσω:
  1.  τηλεφώνου 24 654185
  2.  SMS 97 786357
  3.  e-mail bibliothiki.larnakas@larnaka.com
  4.  Viber 97 786357
 4. Τα μέλη θα παραλαμβάνουν τα βιβλία μετά από 24 ώρες μαζί με το χαρτί χρέωσης.
 5. Θα διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των χρηστών. Aνά πάσα στιγμή θα επιτρέπεται, στο χώρο εξυπηρέτησης του κοινού, η παρουσία μόνο 2 ατόμων και μόνο στα ειδικά σηματοδοτημένα σημεία. Μόνο ένα άτομο θα εισέρχεται από κάθε οικογένεια.  Τα μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα παραμένουν εντός του κτηρίου όσο χρόνο είναι απαραίτητος για το δανεισμό.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

 1. Η εγγραφή νέων μελών θα γίνεται ηλεκτρονικά.

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

 1. Θα παραμείνει προσωρινά κλειστό.

 

ΚΥΠΡΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

 1. Οι ερευνητές θα έχουν πρόσβαση στο κυπριολογικό υλικό της βιβλιοθήκης μόνο κατόπιν ραντεβού.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ MΕΛΩΝ

 1. Οι χρήστες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα ενημερώνονται ανά διαστήματα από την ιστοσελίδα και το Facebook του Δήμου όπου θα δημοσιεύονται ανακοινώσεις ανά διαστήματα.
 2. Άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα της ασθένειας COVID-19:
  1. Γενική κακουχία / καταβολή ή/και
  2. Πυρετό ή/και
  3. Βήχας, ή/και
  4. Μυαλγία, ή/και
  5. Καταρροή.

συστήνεται όπως παραμένουν εκτός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 12 Ιουνίου 2020