08/06/2018 - Δίνουμε το Μήνυμα, Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 7:00 μ.μ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ.

Εδώ και δεκαετίες, εμείς, οι κάτοικοι της Λάρνακας, των Λιβαδιών και όλης της Επαρχίας, ζούμε σε ένα περιβάλλον ανασφαλές, περιβαλλοντικά επιβαρυμένο και με το φόβο ενός ατυχήματος ή μιας αστοχίας, η οποία θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον, για τις περιουσίες μας και πρωτίστως για την ασφάλεια και την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας.

 

Την ίδια ώρα στερούμαστε την ανάπτυξη της Επαρχίας μας και του χώρου όπου κατοικούμε. Δηλαδή στερούμαστε τα αυτονόητα. Αυτά που απολαμβάνει κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην υπόλοιπη επικράτεια.

 

Ο στόχος της μετακίνησης των Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου έχει τεθεί από το 2001. 17 χρόνια μετά και μέσα από πλειάδα διαταγμάτων, υπογραφών, οδηγιών, μελετών και συζητήσεων, ο στόχος αυτός δεν έγινε ακόμη κατορθωτός. Οι μόνοι που δεν ευθύνονται γι’ αυτό είναι οι πολίτες. Το κόστος όμως, το πληρώνουμε εμείς, οι πολίτες της Λάρνακας, των Λιβαδιών, αλλά και όλη η Επαρχία της Λάρνακας.

 

Υποσχέσεις πολλές.

Έργα όμως και πράξεις, ελάχιστα.

 

Έφτασε η ώρα να μπει ένα τέλος στην πιο πάνω πάγια μέχρι σήμερα τακτική. Δεν θα ανεχτούμε άλλες υποσχέσεις και άλλες θεωρίες. Έφτασε η ώρα για συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις.

 

Γι΄ αυτό, αρχή κάνουμε με μια πρώτη Πορεία, στην οποία καλούμε να συμμετάσχει ο κάθε Δημότης της Λάρνακας, των Λιβαδιών και της Επαρχίας μας. Στέλλουμε όλοι μαζί, μήνυμα τόσο προς το Κράτος, όσο και προς τις Εταιρείες για να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους.

 

 

Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε μόνο συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις που θα οδηγήσουν στην όσο το δυνατό πιο γρήγορη μετακίνηση των Εγκαταστάσεων.

 

Τέλος, δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ίδια στασιμότητα όπως εδώ και δεκαετίες, οι ενέργειες διεκδίκησης, οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν. 

 

Δύναμη μας είναι ο τόπος μας, κι αυτή μας δίνει τη δύναμη να διεκδικήσουμε.

 

  • Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των σχεδιασμών για μετακίνηση των Εγκαταστάσεων.
  • Διεκδικούμε το δικαίωμα να ζούμε σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.
  • Διεκδικούμε το δικαίωμα να ζούμε χωρίς φόβο.
  • Διεκδικούμε για το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον των  πόλεων μας.
  • Διεκδικούμε τη θέση που αξίζει στη Λάρνακα, στα Λιβάδια και στη Επαρχία Λάρνακας.

 

Από Λάρνακα:

Πορεία από τον Κυκλικό Κόμβο του Λιμανιού μέχρι τις Εγκαταστάσεις Πετρελαιοειδών και Υγραερίου.

 

Από Λιβάδια:

Πορεία από τον Κυκλικό Κόμβο Λιβαδιών (παρά το Intercollege)  μέχρι τις Εγκαταστάσεις Πετρελαιοειδών και Υγραερίου.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 8 Ιουνίου 2018