03/10/2016 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ UCLan Cyprus ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στην Πύλα, εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας.

 

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως  Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών και αποσκοπεί στην προώθηση της εκμάθησης γλωσσών στην Ευρώπη. Η εκδήλωση στόχευε στην ενημέρωση των μαθητών για τη σημασία της πολυγλωσσίας και στην ενθάρρυνση της κατάκτησης γλωσσών.

Στην εκδήλωση μαθητές και εκπαιδευτικοί από Λύκεια της Λάρνακας και της επαρχίας Αμμοχώστου.

Μέσα από τη λειτουργία του Europe Direct, οι δημότες έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για θέματα που συσχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως για παράδειγμα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα τους ως ευρωπαίοι πολίτες, προγράμματα που αφορούν την νεολαία, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τη γεωργία, για θέσεις εργασίας στους διάφορους οργανισμούς της ΕΕ, καθώς και για επιχορηγήσεις. 

Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 28 Σεπτεμβρίου 2016