09/12/2015 - Εκστρατεία Καθαριότητας Δήμου Λάρνακας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2015

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, η Εκστρατεία Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας  σε συνεργασία με Σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2015.

Η Εκστρατεία, ολοκληρώθηκε με τον καθαρισμό  της περιοχής Spyros Beach από μαθητές του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού και του Ευρυβιαδείου Γυμνασίου οι οποίοι  συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην Εκστρατεία Καθαριότητας  και πρόσφεραν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντισμού κ. Ηλίας Ηλία.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας απευθυνόμενος στους μαθητές αφού  τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην Εκστρατεία Καθαριότητας, τόνισε ότι η συμμετοχή και η εθελοντική προσφορά των νέων σε δράσεις του Δήμου, αλλά και στο ευρύτερο χώρο δίνουν ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον, κατατάσσοντας έτσι τους νέους Ενεργούς Πολίτες.

Το Πρόγραμμα της Εκστρατείας Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού συμπεριλάβανε τον καθαρισμό του Δάσους του Παττιχείου, του Μονοπατιού της Φύσης και της περιοχής του Spyros Beach. Στην εν λόγω Εκστρατεία Καθαριότητας συμμετείχαν τα Δημοτικά Σχολεία Άγιος Λάζαρος  Α' , Άγιος Λάζαρος Β', τα Δημοτικά Σχολεία Δροσιάς (ΚΑ) και (ΚΒ), το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Πετράκης Κυπριανού.

Η εθελοντική προσφορά των νέων στη Λάρνακα δε περιορίζεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλα Σχολεία Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης της πόλης για να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις καθαριότητας, για τις οποίες γίνεται προγραμματισμός να διεξαχθούν στις αρχές του 2016.

Από το 1994 το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) καθιέρωσε την Εβδομάδα Εθελοντισμού, στο πλαίσιο της οποίας καλεί τις εθελοντικές οργανώσεις, τους εθελοντές, καθώς και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας να υλοποιήσουν εθελοντικές πρωτοβουλίες για ανάδειξη της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, προώθηση του μηνύματος του εθελοντισμού και ενημέρωση του κοινού για τη συμβολή και το εύρος της εθελοντικής προσφοράς.