11/11/2014 - Ενημέρωση μαθητών στις Αλυκές Λάρνακας

Ο Δήμος Λάρνακας μέσα στα πλαίσια των περιβαλλοντικών του δραστηριοτήτων, συνεχίζει το πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών στις Αλυκές Λάρνακας.

Τις τελευταίες μέρες επισκέφθηκαν τον υγροβιότοπο μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία: Περιφερειακό Αγγλισίδων-Μενόγειας, Δ’ Αγλαντζιάς Κ.Α. , A’ Παλουριώτισσας Κ.Β.  και το Α’ Αγλαντζιάς, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από Λειτουργό του Τομέα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου.

Τα παιδιά είδαν από κοντά τα πρώτα φλαμίνγκο που έφθασαν στην κυρίως Αλυκή, ενημερώθηκαν για την τροφική αλυσίδα του υγροβιότοπου, για τα διάφορα είδη φυτών και λουλουδιών της περιοχής, καθώς και για τις ανθρωπογενείς πηγές ρύπανσης που απειλούν τις Αλυκές.

Οι Αλυκές Λάρνακας ως γνωστό, αποτελούν υγροβιότοπο εξαιρετικής σημασίας και θεωρούνται υγρότοποι διεθνούς σημασίας και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Ramsar, ενώ το οικοσύστημα ανήκει στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000.

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου  για δημιουργία Εθνικού Πάρκου στον επικείμενο χώρο, έρχεται να αναβαθμίσει περαιτέρω την όλη περιοχή και να προσφέρει στους δημότες της Λάρνακας μια μοναδική ευκαιρία, αφού σπάνια ανά τον κόσμο υπάρχει εθνικό Πάρκο στο κέντρο της πόλης.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 11 Νοεμβρίου 2014