15/03/2019 - Επαναλειτουργία Δημοτικού Κήπου Λάρνακας

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι από σήμερα Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, ο Δημοτικός Κήπος Λάρνακας επαναλειτουργεί και είναι στη διάθεση του Κοινού, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης του.

Ο νέος Δημοτικός Κήπος, έχει πλήρως ανακαινιστεί και αποτελεί πλέον ένα στολίδι για την πόλη μας και ένα χώρο διασκέδασης και χαράς ιδιαίτερα για τους μικρούς μας συνδημότες. Είναι πλήρως εξοπλισμένος με ολοκαίνουργια παιγνίδια τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις αναγκαίες προδιαγραφές για θέματα ασφάλειας , συμφώνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου περιλαμβάνει πεζόδρομους, πλατειακούς χώρους, φωταγώγηση, αστικό εξοπλισμό, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, κατασκευή καφετέρια και χώρους υγιεινής. Επίσης, στο χώρο έχουν φυτευτεί από το Τμήμα Κήπων και Πάρκων του Δήμου Λάρνακας πάνω από 150 δέντρα.

Σκοπός του έργου αυτού είναι η αισθητική και η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αστικού Κέντρου, για καλύτερη και ποιο ποιοτική ζωή των κατοίκων της πόλης.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ανάπλασης άρχισαν την 2/10/2017 και η ολική δαπάνη ανήλθε στα € 1.060.000.

Η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας  δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και τα εγκαίνια του θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.

 

Ενόψει και των άλλων Έργων που προγραμματίζονται και βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους Δημότες, ότι προβαίνει σε όλες στις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα Έργα να υλοποιούνται εντός των χρονοδιαγραμμάτων, εξασκώντας όλα τα μέσα και τις δικαιοδοσίες που του παρέχουν οι όροι των Συμβολαίων.

  

ΛΑΡΝΑΚΑ, 15 Μαρτίου 2019