23/01/2015 - Επίκεντρο Παγκοσμίων Σκοπευτικών Αγώνων η Λάρνακα

Δύο σημαντικά πρωταθλήματα σκοποβολής θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας αυτή τη χρονιά.

Από τις 5 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Grand Prix με συμμετοχή αθλητών  πέραν των 30 χωρών. Επιπλέον, από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου 2015, θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο ISSF,  κατά το οποίο αναμένεται συμμετοχή αθλητών πέραν των 85 χωρών.

Σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας  κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του με τον κ. Προκόπη Γαβριηλίδη, Πρόεδρο του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας και Αντιπροέδρου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, στην παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Φλώρου Νικολάου, της Λειτουργού της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας κ. Νανάς Ασμένη και άλλων Υπηρεσιακών Λειτουργών του Δήμου Λάρνακας, συζητήθηκαν οι τρόποι αλλά και οι δράσεις και οι ενέργειες που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ο Δήμος Λάρνακας σχετικά με τη διοργάνωση και την διεξαγωγή των Αγώνων. 
 
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας και συγκαταλέγονται στο μεγάλο ενεργητικό της πόλης της Λάρνακας, σε σχέση με τις αθλητικές διοργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς.  Η Λάρνακα, μετά από τη διοργάνωση και φιλοξενία δυο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης -  Beach Volley, έχει πλέον καθιερωθεί στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και ιδιαίτερα αυτών της παγκόσμιας εμβέλειας και προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερες.

Η προσπάθεια αυτή, αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα,  αφού τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι ένα δυνατό μέσο προβολής της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της Κύπρου, ως ένας εξαίρετος προορισμός αθλητικού τουρισμού.

Η Λάρνακα, έχει το πλεονέκτημα να συνδυάζει πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή και σε μικρές αποστάσεις παραλιακά, αλλά και αστικά ξενοδοχεία, βραβευμένες παραλίες με τη Γαλάζια Σημαία, εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα και νυκτερινή διασκέδαση. Συνεπώς το γεγονός ότι έχει συμπαγές μέγεθος και είναι βολικός προορισμός, προσελκύει ομάδες για αγώνες ή και προπονήσεις.  

Σε τόσο δύσκολους καιρούς, είναι σημαντικό να δημιουργούμε πολιτισμό και να αντλούμε από αυτόν, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Παράλληλα με τη θετική ανταπόκριση, τόσο από διάφορους κυβερνητικούς, όσο και από ιδιωτικούς φορείς, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα στήριξης και κοινωνικής συνοχής, η οποία  είναι στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας.