20/10/2014 - Επίσκεψη Προέδρων Φιλωτελικών Εταιρειών Κύπρου - Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα επίσκεψη, στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη, των Προέδρων των Φιλοτελικών Εταιρειών Κύπρου και Ελλάδας κ.κ. Χριστάκη Ιωάννου και Παντελή Λεούση, αντίστοιχα.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η επίδοση Τιμητικού Διπλώματος και Μεταλλίου προς το Δήμαρχο Λάρνακας, με την ευκαιρία της  Διμερούς Φιλοτελικής Έκθεσης «ΚΥΠΡΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ 2014», η οποία εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Λάρνακας και τη Φιλοτελική Εταιρεία Κύπρου.

Η Λάρνακα, ως μια παλιά αρχοντική πόλη και ένας τόπος που για τέσσερις σχεδόν αιώνες – από τα τέλη της Ενετοκρατίας μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα μας – αποτελούσε τη βιτρίνα του νησιού και κρατούσε σταθερά τα πρωτεία στην κοινωνική, μορφωτική, πολιτιστική, εμπορική και οικονομική ζωή του τόπου. Κύριο Λιμάνι της Κύπρου στους αιώνες της Τουρκοκρατίας, φιλοξενούσε καθ’ όλο αυτό το διάστημα, εκτός από την εξευγενισμένη κυπριακή κοινωνία της, τα ξένα Προξενεία (με την τόση δύναμη και αίγλη που είχαν τότε) και πλήθος ευρωπαϊκών οικογενειών που είχαν εγκατασταθεί μόνιμα σ’ αυτήν, κάνοντας την δεύτερη πατρίδα τους. Όλα αυτά, μαρτυρούνται από τη σωρεία επιστολών, σφραγίδων και γραμματοσήμων που χρησιμοποιήθηκαν και αποτύπωσαν ευρέως τη Λάρνακα.

Η έκθεση περιλαμβάνει τις αξιολογότερες βραβευμένες συλλογές της Κύπρου και της Ελλάδας από όλες τις φιλοτελικές κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες είναι ο παραδοσιακός και θεματικός φιλοτελισμός, η ταχυδρομική ιστορία, η νεότητα, η φιλοτελική φιλολογία και άλλες. Πρόκειται για μια σπάνια έκθεση.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα υπάρξουν 3 ημέρες βαθμολογήσεων (αξιολόγησης) και η βράβευση των καλύτερων συλλογών Palmares, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2014 στις 8:00 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, τα πρωινά, θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις  σε οργανωμένα σύνολα, από Μέλη της Φιλοτελικής Εταιρίας.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2014 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή:  9:00 π.μ.–1:00μ.μ. & 4:00μ.μ.– 7:00μ.μ.
Σάββατο: 10:00π.μ.-1:00μ.μ.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 17 Οκτωβρίου 2014