19/05/2015 - Επίσκεψη Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, συνάντηση του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου, με τον Δήμαρχο Λάρνακας και  Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για ενημέρωση και συζήτηση θεμάτων που αφορούν την Λάρνακα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού ενημέρωσε σχετικά με τις διαφαινόμενες εξελίξεις σε σχέση με την πορεία του Εθνικού μας Προβλήματος,  αναφέρθηκε ειδικά στα θέματα των εγγυήσεων, της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο περιουσιακό.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πορεία των εξελίξεων και διαδικασιών που εφαρμόζονται σχετικά με τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανέφερε ότι ακόμη δεν έχουν προχωρήσει θεσμικά και νομοθετικά  οι διαδικασίες, παρόλο που επιβάλλεται να γίνει μεταρρύθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόσθεσε επίσης, ότι οι όποιες αποφάσεις παρθούν, δεν θα πρέπει να είναι στη βάση της οικονομικής κρίσης και των δυσχερειών, αλλά αντιθέτως, οι αποφάσεις αυτές, θα πρέπει να παρθούν βάση κάποιων βασικών πυλώνων όπως η αποκέντρωση, η οικονομική αυτοδυναμία και η εύρυθμη λειτουργία καθότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αφορά μεν τις υπηρεσίες προς τους δημότες, αλλά είναι εξίσου ένας σημαντικός φορέας ανάπτυξης.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε σχετικά με τις θετικές εξελίξεις, αλλά και την πορεία της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, καθώς και για την έναρξη της μετακίνησης των κρατικών αποθεμάτων.  Επίσης, ενημερώθηκε για το αίτημα της πόλης και την υπουργική απόφαση της μετακίνησης των εγκαταστάσεων των Εταιρειών Εξυπηρέτησης των Διερευνητικών Διατρήσεων στο Λιμάνι Λάρνακας, μετά τη λήξη των Συμβολαίων τους, τον Αύγουστο του 2016.

Στη συνέχεια τέθηκε το θέμα σχετικά  τη νομοθετική ρύθμιση για την αδειοδότηση και δημιουργία Καζίνο και ειδικότερα σε σχέση με τα κριτήρια χωροθέτησης και την επιλεξιμότητα κρατικών και ιδιωτικών τεμαχίων. Ο Πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε, ότι το όλο θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.    

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της ανέγερσης των αστικών ξενοδοχείων και έγινε ενημέρωση σε σχέση με την πορεία έγκρισης των Κανονισμών.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων τόσο για τη συνάντηση, όσο και για την έμπρακτη υποστήριξη και αρωγή που δείχνει στα θέματα που αφορούν την πόλη και επαρχία Λάρνακας.