16/05/2016 - Ο Δρόμος προς την Επιχειρηματικότητα

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ERASMUS+  ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Ο Δρόμος προς την Επιχειρηματικότητα» -
παράλληλα ενισχύει  οικονομικά  το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας

Το πρόγραμμα Erasmus+ προσφέρει την ευκαιρία σε σχολεία να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας βελτιώνοντας τον Ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό αποκομίζοντας παράλληλα σημαντικά οφέλη βελτίωσης της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία τόσο στους μαθητές αλλά και τους καθηγητές να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα. Οι συμμετέχοντες μέσω των δραστηριοτήτων που προσφέρονται έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους. Δίνεται επίσης η δυνατότητα να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Η Τεχνική Σχολή Λάρνακας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus + KA2 με το έργο «Ο Δρόμος προς την Επιχειρηματικότητα». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 6 χώρες. Πορτογαλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Πολωνία και η Κύπρος.  Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 έτη και σε αυτό το χρονικό διάστημα οι μαθητές θα ταξιδέψουν στις πιο πάνω χώρες όπου θα φιλοξενηθούν από μαθητές της κάθε χώρας.  Θα συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις και θα εργαστούν σε τοπικές εταιρείες αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές έχουν δημιουργήσει την δική τους επιχείρηση, ένα εστιατόριο με την ονομασία “Little Tastes” όπως και σειρά εποχιακών προϊόντων, τα οποία πωλούνται εντός της σχολής.  Όλα τα έσοδα διατίθενται στην Πρόνοια για βοήθεια των απόρων μαθητών.  Σκοπός του  προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να  επιμορφωθούν σε θέματα επιχειρηματικότητας, τα στάδια δημιουργίας μιας εταιρείας, θέματα καινοτομίας, προώθησης προϊόντος αλλά και τρόπους σωστής λειτουργίας μιας εταιρείας.  Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί της Σχολής και 8 μαθητές κυρίως από τον κλάδο των Ξενοδοχειακών. Όλοι δηλώνουν ότι οι εμπειρίες που αποκομίζουν από το πρόγραμμα είναι εμπειρίες ζωής! 

Στις 24 Φεβρουαρίου η «επιχείρηση» διοργάνωσε παράθεση φαγητών και ποτών στη σχολή φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και οι πελάτες του εστιατορίου έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από τα εδέσματα τα οποία ετοίμασαν οι ίδιοι οι μαθητές αλλά και από την εξυπηρέτηση, την συμπεριφορά και γενικότερα την επαγγελματικότητα την οποία οι μαθητές μας επέδειξαν.  Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της ομάδας Erasmus+ επισκέφθηκε το Δημαρχείο Λάρνακας όπου και παρέδωσαν το ποσό των 435 ευρώ το οποίον εισέπραξαν με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του  Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης.