04/08/2017 - Ερευνητικό Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

Ερευνητικό Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού

 

Πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου 2017, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και του Δήμου Λάρνακας  για τη λειτουργία Ερευνητικού Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού.

 

Η υπογραφή αυτή, σηματοδοτεί ένα κορυφαίο βήμα προς την περαιτέρω υλοποίηση των στόχων του Δήμου Λάρνακας για τη σύσταση ενός ολοκληρωμένου Ερευνητικού Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού. Η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν βασικούς παράγοντες ανάπτυξης στο πρόγραμμα του Δήμου και η σημαντική αυτή προσφορά του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, με την τοποθέτηση του Ερευνητικού Σημείου στη Λάρνακα, που θα συμβάλει στην προσπάθεια αυτή.


Το εν λόγω Ερευνητικό Κέντρο θα συστεγαστεί στον πρώτο όροφο της Πρώην Οθωμανικής Τράπεζας μαζί το Ίδρυμα «Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας», όπου σύντομα θα μεταφερθεί και το Ιστορικό Αρχείο Δήμου Λάρνακας με απώτερο σκοπό τη δημιουργία, σε αυτό το χώρο, ενός ολοκληρωμένου Ερευνητικού Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού.

 

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις όχι μόνο για την ανάπτυξη του Ερευνητικού Κέντρου, αλλά και για τα πολλαπλά προστιθέμενα οφέλη που προσφέρει στην πόλη μας και στην κοινωνία, γενικότερα.