30/09/2015 - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Λάρνακας, πραγματοποίησε και φέτος εκδηλώσεις και ενέργειες στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2015.

Το φετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, της οποίας το κεντρικό θέμα ήταν “Choose. Change. Combine.” (Διάλεξε. Άλλαξε. Συνδύασε.), περιελάμβανε πληθώρα εκδηλώσεων όπως τη διεξαγωγή υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς, υπαίθρια θεατρική παράσταση και κινηματογραφική προβολή, βραβεύσεις δημοτών, φορέων και οργανωμένων συνόλων της Λάρνακας, που συμβάλλουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο στην προώθηση της εναλλακτικής κινητικότητας στην πόλη μας. Επίσης, ο Δήμος Λάρνακας παρουσίασε για πρώτη φορά το πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι “Eco – Polis. Choose, change, combine!”, το οποίο δημιουργήθηκε από το Δήμο Λάρνακας ειδικά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015, με σκοπό την προώθηση των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης.

Η Λάρνακα, συμμετέχει ανελλιπώς από το 2002 στον Ευρωπαϊκό αυτό θεσμό και τα τελευταία 4 χρόνια εξασφαλίζει διακρίσεις στο διαγωνιστικό μέρος του θεσμού, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 2,500 χιλιάδες πόλεις κάθε χρόνο, με μεγαλύτερή της επιτυχία, το 2011, όταν η Λάρνακα αναδείχθηκε στις τρείς πρώτες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015, συνδιοργανώθηκε με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Λάρνακας. Τις εκδηλώσεις υποστήριξαν, το Θέατρο Σκάλα,  η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας, η Εταιρεία Λεωφορείων «ΖΗΝΩΝ» και η καφετέρια The Point.