17/12/2014 - Γραμμή Έκτακτης Ανάγκης και Άνοιγμα Λογαριασμού για Στήριξη των Πληγένωτων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2014 στις 1.00 μ.μ., στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, έκτακτη σύσκεψη σχετικά με το θέμα των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στη Λάρνακας και τη λήψη άμεσων μέτρων επίλυσης τους.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, ο Δήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου, ο Αν. Έπαρχος Λάρνακας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, ο Αν. Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Επαρχιακός Μηχανικός Τμήματος Δημοσίων Έργων, Εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας, ο Αν. Διευθυντής Σ.Α.Λ.,  ο Υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας και  Υπηρεσιακοί Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η λήψη άμεσων ανακουφιστικών μέτρων προς τους πληγέντες, καθώς και η τροχιοδρόμηση ενεργειών και μέτρων προστασίας για να μην επαναληφθούν τα ίδια και παρόμοια προβλήματα.

Συνεργεία του Δήμου Λάρνακας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λάρνακας, από την πρώτη στιγμή, παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια προς τους πληγέντες. Μερικοί από αυτούς φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της πόλης και τους έχουν δοθεί είδη πρώτης ανάγκης,  όπως ρουχισμός και παπούτσια ενώ προσφέρεται φαγητό και καφές, τόσο στους πληγέντες, όσο και σε αυτούς που  εργάζονται για επίλυση των προβλημάτων.

Παράλληλα με τις πιο πάνω ενέργειες, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2014, από τις 8.00 το πρωί, λειτουργεί στο Δήμο Λάρνακας γραμμή έκτακτης ανάγκης, 7000 0011,  με στόχο την παροχή άμεσης βοήθειας και καταγραφή των ζημιών, οι οποίες στη συνέχεια αποστέλλονται στην Επαρχιακή Διοίκηση και σε αρμόδια άλλα Κυβερνητικά Τμήματα, για ανάλογο χειρισμό.

Επίσης, για οικονομική βοήθεια και ανακούφιση των πληγέντων, έχει ανοιχθεί  ειδικός λογαριασμός, στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας με αρ. λογ. 300-34-4004770-2.

Άμεση οικονομική ενίσχυση έχει ήδη προσφέρει η Κυπριακή Εταιρεία Πετρελαιοειδών ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, με το ποσό των €20,000 ώστε να καλυφθούν άμεσα οι πρώτες ανάγκες των πληγέντων.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 15 Δεκεμβρίου 2014