16/07/2015 - Εθελοντισμός - Αθλητισμός - Ιστιοπλοΐα Αγάπης

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε από το  Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, την ΟΠΑΠ Κύπρου και με συν - διοργανωτές τους Δήμους Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου και Αγίας Νάπας, η Δράση «Εθελοντισμός  - Αθλητισμός, Μάθημα Ζωής»,  Ιστιοπλοΐα Αγάπης.

Σκάφη επανδρωμένα με εθελοντές ξεκίνησαν από την Πάφο το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 το πρωί και το βράδυ διανυκτέρευσαν στη Λεμεσό. Ακολούθως, την Κυριακή το μεσημέρι τα σκάφη αγκυροβολήσουν στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα και η διαδρομή ολοκληρώθηκε στο Λιμανάκι, στην Αγία Νάπα το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στο Δήμο Λάρνακας, τα σκάφη με τους επιβαίνοντες, αφίχθησαν νωρίς το μεσημέρι με τη συνοδεία σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού και της Λιμενικής Αστυνομίας Λάρνακας και αφού αποβιβάστηκαν, η Φιλαρμονική Δύναμη Κύπρου μαζί με τους ποδηλάτες της IPA συνόδευσε τη πομπή μέχρι την κεντρική εξέδρα των Φοινικούδων, όπου και παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη, από την Πρόεδρο του ΚΟΑ, Δρ. Κλέα Χατζιηστεφάνου Παπαέλήνα, τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΗ ΚΟ, κ. Γιάννη Γιαννάκη και τον κ. Πάμπο Χρίστου Μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Κύπρου. Επίσης, περιλάμβανε μουσικές μπαλάντες από τη Φιλαρμονική Δύναμη Κύπρου, χορευτικά από τους μαθητές του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας, αθλητικές επιδείξεις από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Λαγουδάκια που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΑΓΟ Λάρνακας, χορευτικά από τα παιδιά της Ειδικής Σχολής Αγίου Λαζάρου, επιδείξεις Taekwondo από το ΑΓΟ και βραβεύσεις αθλητών Taekwondo του ΑΓΟ που διακρίθηκαν σε Παγκύπριους Αγώνες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας στην παραλία των Φοινικούδων διεξήχθηκαν και δραστηριότητες Πρωτάθλημα Ποδοσφαιράκι live – Human Foosball και ποδηλατικός γύρος από τον IPA.

Επίσης στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν περίπτερα με πληροφορικό υλικό από τον ΚΟΑ, ΑΓΟ το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, το Δήμο Λάρνακας, το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας, τη Κοινοτική Αστυνόμευση, τον IPA, τη Λιμενική Αστυνομία, Αστυνομία Κύπρου και τη Πολιτική Άμυνα με φουσκωτό αντίσκηνο το οποίο επάνδρωσαν με προσωπικό και εθελοντές.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από την ΟΠΑΠ Κύπρου συγκεντρώνονταν σχολικά είδη, (σχολικός ρουχισμός, σχολικές τσάντες, γραφική ύλη, τετράδια), το οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες.