28/02/2020 - Καταπολέμηση Κουνουπιών στη Λάρνακα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι συνεχίζονται οι καθημερινοί ψεκασμοί  από την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη,  με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που περιβάλλουν τις Αλυκές λόγω της αυξημένης εκκόλαψης. 

Ο Δήμος Λάρνακας επαναλαμβάνει την έκκληση του προς το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα, για πρόληψη της εκκόλαψής των κουνουπιών, με την αποφυγή της ύπαρξης στάσιμων νερών στα υποστατικά τους. Ιδιαίτερα να μην διατηρούν δοχεία, βαρέλια, παλιά ντεπόζιτα με νερό στα υποστατικά τους, στα οποία μπορούν να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν μεγάλοι αριθμοί αυτών των εντόμων.

Λόγω της δυσβατότητας που παρουσιάζεται στις περιοχές των Αλυκών κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια αεροψεκασμών.

Ο αεροψεκασμός θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 04/03/2020 από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 9:00 π.μ., από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο Αμφιθέατρο Εναλλακτικές ημερομηνίες σε περίπτωση μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών προβλημάτων για διενέργεια του αεροψεκασμού θα είναι η Δευτέρα 9/03/2020 και η Τρίτη 10/03/2020 κατά τις ίδιες ώρες.  

Ο αεροψεκασμός θα επιχειρείται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγεται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802” κίτρινου χρώματος και αρ. εγγραφής FD-1.

Κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό το οποίο παρακαλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το γραφείο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816559, 24816562 και 24816557.

ΛΑΡΝΑΚΑ 28 Φεβρουαρίου 2020