19/02/2021 - ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι συνεχίζονται οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και τη μείωση της όχλησης που προκαλούν αυτά τα έντομα.

Λόγω των σχετικά ψηλών θερμοκρασιών που είχαμε τον φετινό χειμώνα, συνεχίστηκε η εκκόλαψη κουνουπιών σε αρκετές περιοχές, γεγονός που διαπιστώθηκε από τη συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο των στάσιμων νερών. Συγκεκριμένα ψεκάζονται οι σχάρες όμβριων υδάτων, ανοικτά κανάλια και οι περιοχές των Αλυκών.

Επειδή τα κουνούπια εκκολάπτονται και αναπτύσσονται σε στάσιμο νερό, ο Δήμος καλεί το κοινό όπως αδειάζει οποιαδήποτε βαρέλια, δοχεία, παλιά ελαστικά, παλιά ντεπόζιτα τα οποία βρίσκονται στις οικίες και υποστατικά του και περιέχουν νερό.

Επίσης, σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται με στάσιμα νερά σε υπόγεια οικιών / πολυκατοικιών αλλά και σε αρκετές κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες) οι οποίες δεν είναι σε λειτουργία. Τα νερά αυτά πρέπει να αντλούνται με ευθύνη των ιδιοκτητών/ διαχειριστών.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες το κοινό μπορεί να αποτείνεται στα τηλέφωνα της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας: 24816557/559/562.

Στις φωτογραφίες φαίνονται στιγμιότυπα από ανάπτυξη κουνουπιών σε μη λειτουργήσιμη ιδιωτική πισίνα και κανάλι όμβριων υδάτων.     

ΛΑΡΝΑΚΑ, 19 Φεβρουαρίου 2021