28/06/2019 - Η Λάρνακα μια Αγκαλιά με τους πρόσφυγες

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Λάρνακα μια αγκαλιά με τους πρόσφυγες

 

Δήμαρχος Λάρνακας: "Στη Λάρνακα δεν έχουμε ξένους και ντόπιους, στη Λάρνακα έχουμε ανθρώπους που τους υποδεχόμαστε στην αγκαλιά μας"

Σε μια πλούσια εκδήλωση αφιερωμένη στους πρόσφυγες, η Λάρνακα έστειλε και φέτος μηνύματα αλληλεγγύης και αποδοχής στο 3ο Ετήσιο Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα. Το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις Φοινικούδες συνδιοργάνωσαν το Oasis Project, το Έργο Ανοιχτή Κοινωνία και ο Δήμος Λάρνακας.

Το όμορφο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που ετοίμασαν πρόσφυγες και μετανάστες περιλάμβανε την παράσταση Drama of Life που παρουσίασαν πρόσφυγες από το Καμερούν, παράσταση με κρουστά από το Sistema Cyprus, ελληνικούς χορούς από τη Σχολή Χοροκράμα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις από την Παλαιστίνη, τις Φιλιππίνες και την Σρι Λάνκα, αφρικανικά τύμπανα και πολλά άλλα. Από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα στο χώρο του φεστιβάλ υπήρχε επίσης ραδιοφωνικό Live link με το Κανάλι 6.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας τόνισε ότι η Λάρνακας «υποδέχεται και αγκαλιάζει χιλιάδες πρόσφυγες» όπως έκανε και με τη δική του οικογένεια το 1974, ενώ πρόσθεσε ότι η Λάρνακα θα κάνει το ίδιο όποτε χρειαστεί. «Στη Λάρνακα δεν έχουμε ξένους και ντόπιους» τόνισε, «στη Λάρνακα έχουμε ανθρώπους που τους υποδεχόμαστε στην αγκαλιά μας».

Το φεστιβάλ τίμησε τη μοναδική κουλτούρα και τη συμβολή των προσφύγων στην κυπριακή κοινωνία με στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τα ζητήματα των προσφύγων και να ενισχύσει την αλληλεγγύη μεταξύ των Κυπρίων και των κοινοτήτων των προσφύγων στη Λάρνακα.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν με ενημερωτικά περίπτερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο, ο Δήμος Λάρνακας, το Cyprus Refugee Council, το Hope For Children, η Caritas, ο Σύνδεσμος Αναγνωρισμένων Προσφύγων, το SOS Children’s Village, η KISA, το MiHub, η Cardet και άλλοι.
Το έργο Ανοιχτή Κοινωνία συγχρηματοδοτείται από τον Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ. 22875561-3    e-mail: administration@oasisprojectcy.com    info@opensociety.com.cy

https://mailchi.mp/c7acf0c90450/qcjthzz3mn-937569?e=dc5f939696

Βρείτε μας στο Facebook: