19/10/2018 - Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι

Παραδόθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, στον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, το πρώτο καλαμάκι πολλαπλής χρήσης. Η παράδοση έγινε από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας.

Ο Δήμος Λάρνακας στηρίζει το μεγαλεπήβολο έργο της Επιτροπής Εθελοντισμού του Σχολείου, η οποία καταβάλλει προσπάθειες για να αντικατασταθούν με βιοδιασπώμενα καλαμάκια όλα τα «συμβατικά» πλαστικά καλαμάκια που βρίσκονται στην πόλη.

Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από τη Λάρνακα και έτσι την καθιστά την πρώτη πόλη που έχει επιτύχει κάτι ανάλογο στη χώρα μας. Η προσπάθεια αυτή βρίσκει ανταπόκριση από το ευρύ Κοινό και αποτελεί παράδειγμα και για τις άλλες πόλεις.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, αφού παρέλαβε το καλαμάκι πολλαπλής χρήσης, ευχαρίστησε και συγχάρηκε τους μαθητές, αφού χάριν σε αυτούς αλλάζει μια συνήθεια η οποία μέχρι σήμερα θεωρείται από τις πιο επιβλαβείς για το περιβάλλον. 

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως τίτλο «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι» και εντάσσεται στις δράσεις της Ομάδας Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» «…επειδή νοιάζομαι…δρω».

ΛΑΡΝΑΚΑ, 17 Οκτωβρίου 2018