30/11/2018 - Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι

«Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι»

«Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι»!

Μπράβο στη Λάρνακα που κατέγραψε πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα, στους 4 πρώτους μήνες της εκστρατείας, που στόχο έχει, να μπει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι. Δράση την οποία εμπνεύστηκε το Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» και την οποία  στηρίζει ο Δήμος Λάρνακας.

Η καινοτόμος αυτή προσπάθεια της Ομάδας Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» που έχει τον τίτλο «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι», έχει ανακηρύξει τη Λάρνακα, ως την πρώτη πόλη που θα έχει πετύχει αυτό τον στόχο στην Κύπρο. Εκτός από τους εκατοντάδες ανώνυμους που στις καφετέριες και στα μπαράκια παραγγέλουν ποτά με τη διευκρίνιση: «όχι καλαμάκι παρακαλώ», 800 συνολικά μαθητές από δύο Ιδιωτικά Σχολεία της πόλης, έχουν υιοθετήσει τη δράση, αγοράζοντας καλαμάκια πολλαπλής χρήσης.

Στο πρόγραμμα «Ένα καλαμάκι πολλαπλής χρήσης για κάθε μαθητή», 2179 συνολικά μαθητές που φοιτούν στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, θα πάρουν εντός των ημερών τα καλαμάκια πολλαπλής χρήσης που θα τους χορηγηθούν δωρεάν, μία προσφορά από την εταιρεία Ocean Basket η οποία έχει υιοθετήσει τη δράση και την έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της.

Πέραν των 2000 υπολογίζονται τα καλαμάκια πολλαπλής χρήσης που έχουν αγοραστεί για ιδιωτική χρήση από μη μαθητές. Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί και Συμβούλια έχουν ένθερμα ασπαστεί την προσπάθεια και την ενισχύουν οικονομικά. Η Ομάδα Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας, κατάφερε όχι μόνο να πείσει Δημάρχους και Κοινοτάρχες της επαρχίας Λάρνακας για την υιοθέτηση του Προγράμματος, αλλά και την Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου που την επεκτείνει σε όλη την Κύπρο, θέλοντας να ανακηρυχτεί η Κύπρος, το πρώτο Κράτος που λέει «ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ», αλλά και να πείσει χορηγούς για την οικονομική στήριξη της δράσης, αυτής

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας θα μοιράσει στους 97 μαθητές του Ειδικού Σχολείου Λάρνακας «Άγιος Σπυρίδωνας» τα πρώτα καλαμάκια πολλαπλής χρήσης.

Επόμενος στόχος είναι να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για να μπορέσουν να προμηθευτούν οι 19,000 μαθητές που φοιτούν στη Δημοτική, Μέση Γενική και Μέση Τεχνική Εκπαίδευση ολόκληρης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, το δικό τους καλαμάκι πολλαπλής χρήσης.

Η όλη προσπάθεια βραβεύτηκε την 1 Νοεμβρίου 2018, από την Together Cyprus για την καινοτόμα περιβαλλοντική δράση της.