21/03/2018 - Μετακίνηση των εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου από το Παραλιακό Μέτωπο της Λάρνακας

Μετακίνηση των εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου από το Παραλιακό Μέτωπο της Λάρνακας

 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, συνάντηση του κ.Ανδρέα Βύρα,  των Επικεφαλών Δημοτικών Ομάδων και Υπηρεσιακών του Δήμου Λάρνακας με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού  κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, στο Γραφείο του Υπουργού.

Η συνάντηση ορίστηκε μετά από την επιστολή που απόστειλε ο Δήμαρχος Λάρνακας, στις 23 Φεβρουαρίου 2018, προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σχετικά με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου από το Παραλιακό Μέτωπο της Λάρνακας. Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λάρνακας για τις εξελίξεις και τις ενέργειες που γίνονται για το εν λόγω θέμα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, στην παρουσία του Υπουργού, συναντήσεις με Εκπροσώπους των Εταιρειών Πετρελαιοειδών και Υγραερίου, με σκοπό  την μεταφορά των θέσεων του Δήμου προς αυτές, καθώς και την αποφασιστικότητα του να μη δεχθεί άλλες αδικαιολόγητες παρατάσεις. 

Ο Δήμος Λάρνακας, θα καταθέσει την τελική του θέση ανάλογα με τα αποτελέσματα και τις ενέργειες που θα προκύψουν από τις πιο πάνω συναντήσεις, καθώς και την πολιτική που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση μετά από την αναμενόμενη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.