24/09/2020 - ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

 

Σε συνομιλία του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας με τον Υπουργό Υγείας κ.Κωνσταντίνο Ιωάννου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις αλυσίδας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη,   ο Υπουργός ανάφερε ότι το Υπουργείο προβληματίζεται με το εν λόγω θέμα ωστόσο, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για λήψη τοπικών μέτρων για τη πόλη προτού οριστικοποιηθεί το πρόβλημα.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι στα πλαίσια της λήψης μέτρων για την ευρύτερη προσπάθειας που καταβάλλεται για τον περιορισμό της εξάπλωση  του Κορωνοϊού, εργάζεται σύμφωνα με τις πρόνοιες των Διαταγμάτων/ Πρωτοκόλλων και τις υποδείξεις των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας.

 

Παράλληλα, προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα  για τη διασφάλιση της υγείας και ασφαλείας τόσο των δημοτών όσο και για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικού.

 

Πέραν των απολυμάνσεων που έχουν γίνει σε δημοτικά κτίρια και Υπηρεσίες όπως και τις καθημερινές αποστειρώσεις σε σκυβαλόφορα και σε άλλα οχήματα, προβαίνει συχνά σε απολυμάνσεις των δημόσιων χώρων, όπως:

 

  • υγειονομικές διευκολύνσεις της περιοχής Μακένζι, Φοινικούδων, πολυωρόφου χώρου στάθμευσης, υγειονομικών εγκαταστάσεων στην παραλία Καστέλα
  • στους παιγνιδότοπους και κατά μήκος των πλακόστρωτων παραλιακού μετώπου
  • στις εγκαταστάσεις του Πράσινο Σημείο
  • στα δημοτικά αποχωρητήρια χώρου στάθμευσης Πετρακίδη
  • στην Πλατεία Ευρώπης καθώς και στα όργανα γυμναστικής πάρα την Μαρίνα Λάρνακας
  • τις στάσεις λεωφορείων
  • στις Πλατείες Κίμωνος (Hobos), Μεσσιανικού Κάστρου, Αγίου Λαζάρου και Ερμού
  • στα παγκάκια στους δημόσιους χώρους
  • στα Θέατρα και Αμφιθέατρο

 

Παράλληλα οι υπηρεσίες του Δήμου προβαίνουν σε ελέγχους οπτικών τροφίμων των όποιων η λειτουργία τους επιτρέπεται.

 

Διευκρινίζεται ότι για τις εν λόγω απολυμάνσεις χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα απολυμαντικά και διενεργούνται τόσο από ιδιωτικές εταιρίες όσο και από πιστοποιημένα εκπαιδευμένο προσωπικό της Υγειονομικής Υπηρεσίας Δήμου Λάρνακας.  

 

Τέλος, καλούνται όλοι οι δημότες όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κοινωνικές τους επαφές και να εφαρμόζουν πίστα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση ανάπτυξης συμπτωμάτων (βήχας, πυρετός, δύσπνοια, ανοσία, δυσγευσία και αγευσία) οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με τον Προσωπικό τους Γιατρό για αξιολόγηση και παραπομπή για εργαστηριακή εξέταση, εάν κριθεί απαραίτητο. Δημότες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα καλούνται όπως προβούν σε εργαστηριακό έλεγχο.

 

Επίσης, ο Δήμος Λάρνακας προτρέπει το κοινό όπως συμμορφωθεί με το κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και όλοι όσοι επισκέφθηκαν τις τελευταίες μέρες τη Μητρόπολη Κιτίου όπως υποβληθούν σε τεστ Κορωνοϊού ούτος ώστε να ξεκαθαρίσει το μέγεθος του προβλήματος.

 

Το κοινό μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με όλες τις εξελίξεις αλλά και για πιθανές ερωτήσεις στην σελίδα  https://www.pio.gov.cy/coronavirus/