27/04/2017 - Όμορφη Πόλη - Πράσινη Ανάπτυξη

ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ  - ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

Η τοπιοτέχνηση - συντήρηση και φύτευση των νησίδων στο δρόμο  Λάρνακας - Δεκέλειας - Λεωφόρος Τάσου Παπαδόπουλου, συνεχίζεται. Την Δεύτερα 24 Απριλίου 2017, άρχισε η φύτευση φοινικιών από τον μεταξύ του κυκλικού κόμβου του Intercollege και του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας.

Τα δενδρύλλια είναι ευγενική χορηγία της Εταιρείας Petrolina (Holdings) Public Ltd και το σύστημα ύδρευσης έχει διευθετηθεί από τα συνεργεία του Δήμου Λάρνακας. Επίσης, το Τμήμα Κήπων και Πάρκων του Δήμου Λάρνακας την περασμένη εβδομάδα έχει προβεί σε αποψίλωση χόρτων στο Πάρκο του Παττιχείου και σε καθαρισμό της νησίδας στη Λεωφόρο Λάρνακας – Λεμεσού μέχρι τον κυκλικό κόμβο του Καλού Χωρίου.   

Με την ολοκλήρωση της φύτευσης της νησίδας στην Λεωφόρο Τάσου Παπαδόπουλου θα αρχίσει η τοπιοτέχνιση του κυκλικού κόμβου Καμάρων (Kcipeplex).

Η πιο πάνω προσπάθεια αποσκοπεί στη βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων  της πόλης, σε ευχάριστες διαδρομές, αλλά και σε πνεύμονες πρασίνου. Παράλληλα αποτελεί μέρος του πλαισίου βελτίωσης και αναβάθμισης των καθημερινών συνθηκών ζωής με άμεσες λύσεις.

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί τόσο την Εταιρείας Petrolina (Holdings) Public Ltd όσο και την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Πρασίνου για τις πιο πάνω ενέργειες. Με την ευκαιρία αυτή απευθύνει πρόσκληση και σε άλλους Ιδιώτες, Επιχειρήσεις και Φορείς για να αναλάβουν τη χρηματοδότηση τοπιοτέχνησης, καλλωπισμού και συντήρησης πάρκων, κυκλικών νησίδων και άλλων πράσινων σημείων.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 25 Απριλίου 2017