26/10/2018 - Ο Δήμαρχος Λάρνακας, υποδέχθηκε στο γραφείο του την μαθήτρια....

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

O Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρας υποδέχτηκε στο Γραφείο του, την Τέταρτη 24 Οκτωβρίου 2018, τη μαθήτρια Χαρά Φωκά ,τους γονείς της και τον Διευθυντή του Γυμνασίου Δροσιάς Λάρνακας.

Πρόσφατα η 14χρονη Χαρά Φωκά, με τις λέξεις και συναισθήματα της, εξασφάλισε, ανάμεσα σε πάνω από ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες, το Πρώτο Βραβείο του 47ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Συγγραφής Επιστολών για νεαρά άτομα.

Θέμα του διαγωνισμού της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης ήταν «Φαντάσου τον εαυτό σου ως μια επιστολή να ταξιδεύει στον χρόνο...» και η Χαρά, θέλησε να στείλει το δικό της επίκαιρο μήνυμα, ότι όλα τα προσφυγόπουλα δεν είναι μόνο αριθμοί και φωτογραφίες, αλλά έχουν τη δική τους φωνή. Περνούν από πολλές δυσκολίες και βιώνουν τον πόνο, κρύβοντας μέσα τους μεγάλη δύναμη. Κανείς δεν θέλει να γίνει πρόσφυγας, εξαναγκάζεται όμως να γίνει.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, συγχάρηκε τόσο τη Χαρά όσο και τους γονείς της και της παρέδωσε Αναμνηστική Πλακέτα εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας. Παράλληλα, της ευχήθηκε καλή συνέχεια και επιτυχία στο μέλλον και ανάφερε μεταξύ άλλων ότι, «όλες οι διακρίσεις είναι σημαντικές. Η διάκριση της Χαράς είναι ξεχωριστά σημαντική γιατί έχει καταφέρει να εξασφαλίσει το Πρώτο Βραβείο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό ανάμεσα σε τόσους πολλούς  διαγωνιζόμενους. Επίσης, αυτό που κάνει τη διάκριση αυτή ακόμα πιο ξεχωριστή, είναι το γεγονός ότι η Χαρά, εκτός από άριστη μαθήτρια, κατέχει ήθος και χαρακτήρα.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 25 Οκτωβρίου 2018