30/03/2018 - Ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει στο βαρύ πένθος για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Λάρνακας Γεώργιου Κ. Λυκούργου

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

Ο Δήμος Λάρνακας και η πόλη ολόκληρη συμμετέχει στο βαρύ πένθος για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Λάρνακας Γεώργιου Κ. Λυκούργου και εκφράζει τα ειλικρινή  συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Γεώργιος Κ. Λυκούργος συνέδεσε το όνομα του με την πόλη της Λάρνακας την οποία αγάπησε και υπηρέτησε πιστά και με επιτυχία, τυγχάνοντας ευρύτατης αποδοχής από όλους τους Λαρνακείς.  

Διετέλεσε Δήμαρχος για δύο συνεχόμενες θητείες, 1992 - 1997 και 1997 - 2001.

Η Λάρνακα έχασε ένα σπουδαίο και δημιουργικό άνθρωπο, του οποίου οι δράσεις και το έργο δεν αφορούν μόνο την πρόοδο, την ανάπτυξη της Λάρνακας και  την ευημερία των κατοίκων της, αλλά διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο και στην ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο γενικότερα. 

Ο Δήμος Λάρνακας ως ένδειξη τιμής προς τον Γεώργιο Κ. Λυκούργο, σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας θα μελετήσει προτάσεις για περαιτέρω ανάδειξη της συμβολής και του έργου του εκλιπόντος.

Η Εξόδιος Ακολουθίας θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης την Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 και ώρα 2.30 μ.μ.

Οι σημαίες στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και την ημέρα της κηδείας και κατά τη σημερινή Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή εις μνήμη του εκλιπόντος.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 30 Μαρτίου 2018