13/11/2014 - Ο θρύλος του MUAY THAI ο P.K. Saenchai στη Λάρνακα

Μετά από τις επιτυχημένες παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις στη Λάρνακα, η πόλη μας αποτελεί πλέον τον ιδανικό  χώρο επιλογής από αναγνωρισμένους αθλητές παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται τις μέρες αυτές, για πρώτη φορά στη χώρα μας,  ο θρύλος του MUAY THAI ο P.K. Saenchai, ο οποίος επέλεξε σαν χώρο διαμονής του τη Λάρνακα.

Ο P.K. Saenchai θεωρείται ανά το παγκόσμιο, το μεγαλύτερο όνομα στο χώρο του παραδοσιακού αγωνίσματος MUAY THAI και κατέχει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή 6 φορές. Στο ενεργητικό του έχει πέραν των 400 αγώνων στην χώρα του, αλλά και ανά το παγκόσμιο και είναι επίσης Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Lumpicee και Rajadamnerm. Ο P.K. Saenchai, τις επόμενες μέρες θα είναι ο κυρίως φιλοξενούμενος σε σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο σχετικά με το άθλημα αυτό.

Ο Πρωταθλητής, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχό Λάρνακας κ.Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη και με τους Δημοτικούς Συμβούλους, Θεολόγο Μανώλη και Μάριο Κουκουμά, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Αγωνίσματος MUAY THAI.

Σε συνομιλία με το Δήμαρχο Λάρνακας, και σε συνέχεια των Διεθνών Αγώνων MUAY THAI που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Αύγουστο, στο Παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων,  συζητήθηκε και ο προγραμματισμός της επόμενης διοργάνωση των ίδιων αγώνων στη Λάρνακα.

Η ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται από το Δήμο Λάρνακας όσο αφορά τον αθλητισμό, αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα,  καθότι οι διοργανώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς, είναι ένα από τα καλύτερα μέσα προβολής της Κύπρου ως τουριστικού – αθλητικού προορισμού και της Λάρνακας ως η φιλοξενούσα πόλη.

Η Λάρνακα, έχει καθιερωθεί πλέον στον χάρτη των σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων και προσβλέπει στη θεσμοθέτηση των υφισταμένων και στην προσθήκη νέων μεγάλης εμβέλειας αθλητικών διοργανώσεων.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 12 Νοεμβρίου 2014